Εγκαίνια Καθολικού Ι.Μ. Γενεθλίου της Θεοτόκου στο Asten, Ολλανδίας

Ι.Μ. ΒΕΛΓΙΟΥ: Με λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023 τα εγκαίνια του Καθολικού της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου στο Asten της Ολλανδίας, στην περιοχή του Eindhoven.

Μετά τον Όρθρο, έλαβε χώρα η τελετή των Εγκαινίων και εν συνεχεία η πρώτη Θεία Λειτουργία στον εγκαινιασμένο πλέον Ναό προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρου, συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Δοσιθέου (Πατριαρχείο Γεωργίας) και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αριανζού κ. Βαρθολομαίου, βοηθού επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, και με την συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας ευχαρίστησε τους συλλειτουργούς αρχιερείς, τους ιερείς και τους διακόνους που τον πλαισίωναν, τους ψάλτες και όλους όσοι εργάστηκαν για την άρτια διεξαγωγή και οργάνωση των Εγκαινίων καθώς και τους προσκυνητές που προσήλθαν στην χαρμόσυνη αυτή ημέρα στην Μονή.

Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε την αδελφότητα της Ιεράς Μονής για την όλη προετοιμασία της σπουδαίας για την ιστορία της Μονής ημέρας των Εγκαινίων και ευχήθηκε δια των πρεσβειών της Θεοτόκου για την καλή πρόοδο και αύξηση της αδελφότητας.

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr

Τελευταία Επεξεργασία: