Εκδήλωση για τον Άγιο Γεράσιμο τον Υμνογράφο στην Λάρισα

Ι.Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ: Την Τετάρτη της Διακαινησίμου, 19 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα εκδήλωση προς τιμή ενός νεοφανούς Αγιορείτη Αγίου της Εκκλησίας μας, του Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου, του Μικραγιαννανίτη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και εντάχθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αγιοργείτικα», με την ευκαιρία της πανηγύρεως του Ιερού Ναού.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Ένας σύγχρονος Άγιος: Γεράσιμος ο Υμνογράφος». Η ομιλία συνοδεύτηκε από προβολή φωτογραφιών.

Ο ομιλητής παρουσίασε με γλαφυρότητα την οσιακή ζωή του νεοφανούς Αγιορείτη Αγίου και έδωσε παραδείγματα από την προσωπική γνωριμία που είχε με τον Άγιο Γεράσιμο, καθώς τον γνώρισε το 1980 όταν ο ίδιος ήταν μαθητής Β ΄Λυκείου και τον συναναστράφηκε μέχρι την κοίμησή του, το 1991.

Την ομιλία-παρουσίαση ακολούθησε εκτενής διάλογος με τους συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων ήταν και τα μέλη της Ενοριακής Φιλαρμονικής που διαθέτει η Ενορία.

» Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr