Εκλογές στην Τουρκία  Έρχεται το τέλος της εποχής Ερντογάν;

Λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες, η εξίσωση αποκτά νέους συντελεστές όπως είναι ο ρόλος της Μόσχας στη διαδικασία αλλά και η αντίδραση του κυβερνώντος AKP σε περίπτωση ήττας του.
Διαπιστώνεται ότι για πρώτη φορά ο Τούρκος πρόεδρος αντιμετωπίζει τόσο υψηλό κύμα αστάθειας, με τον ξένο Τύπο να γράφει – τις τελευταίες εβδομάδες – για το άνοιγμα ενός νέου πολιτικού κεφαλαίου. Αναλύσεις όπως εκείνη του Economist, που εξόργισε την τουρκική προεδρία και αναφερόταν στο τέλος εποχής του «σουλτάνου», είναι ενδεικτικές της πεποίθησης που επικρατεί στη διεθνή κοινότητα για την επόμενη μέρα.

Για το τέλος μιας «αυταρχικής διακυβέρνησης», την αισιοδοξία της αντιπολίτευσης, αλλά και την αβεβαιότητα στην οποία έχει βυθιστεί το κυβερνών ΑΚΡ, αναφέρεται ειδικότερα ο διεθνής Τύπος που εδώ και λίγο καιρό επιχειρεί να διαβάσει πίσω από τα δημοσκοπικά ευρήματα.

Λαμβάνοντας τα ΜΜΕ υπόψη τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που εμφανίζουν τον Κιλιτσντάρογλου μπροστά από τον Ερντογάν, και μετά την απόσυρση του Μουχαρέμ Ιντζέ από την κούρσα,  » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr

Τελευταία Επεξεργασία: