Εκλογές στην Τουρκία: Ποια η σχέση Ερντογάν και Ευρώπης

Τουρκία: Με τον αυταρχικό Ερντογάν στο τιμόνι της Τουρκίας, οι Ευρωπαίοι δεν ανησυχούσαν για την ένταξη της χώρας στη ΕΕ.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους δυτικούς ηγέτες να μην συμπαθούν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κατά τη διάρκεια της 20ετούς παραμονής του στην κορυφή της πολιτικής της χώρας του, ο Τούρκος πρόεδρος έχει φυλακίσει δημοσιογράφους και στελέχη της αντιπολίτευσης, έχει καταστείλει βίαια τους διαδηλωτές και έχει διαχειριστεί θλιβερά την οικονομία.

Στο μέτωπο της εξωτερικής πολιτικής, ο ισχυρός άνδρας έχει καλοπιάσει τη Ρωσία, εξαπέλυσε εισβολή στη Συρία και αξιοποίησε το βέτο του στο ΝΑΤΟ για να εμποδίσει την ένταξη της Σουηδίας σε μια κρίσιμη στιγμή για τη συμμαχία.

Τι ρόλο εξυπηρέτησε ο Ερντογάν
Υπάρχει όμως ένας λόγος για τον οποίο οι ηγέτες της ΕΕ ειδικότερα μπορεί να χάσουν τον γηράσκοντα ηγέτη σε περίπτωση που δεν καταφέρει να νικήσει τον κεντρώο διεκδικητή του προεδρικού θώκου, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, όταν οι Τούρκοι ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές στις 14 Μαΐου.  » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr

Τελευταία Επεξεργασία: