ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ- Εμβόλιο κατά κορονοϊού: Έτοιμα τα πρώτα ειδικά ψυγεία στην Ελλάδα

κατά κορονοϊού: Έτοιμα τα πρώτα ειδικά ψυγεία στην Ελλάδα-Εμβόλιο κατά κορονοϊού: Επτά ειδικά ψυγεία, όπου θα διατηρούνται τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, είναι ήδη έτοιμα στην .

NEWS:  Πρόκειται για τα ειδικά ψυγεία όπου θα επικρατούν οι απαιτούμενες θερμοκρασίες για την διατήρησή τους οι οποίες φτάνουν μέχρι και τους -80 βαθμούς Κελσίου.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Τα συγκεκριμένα ψυγεία χωρούν μέχρι και 100.000 εμβόλια, ενώ όπως ανέφερε το Open, μέσα στη εβδομάδα περιμένουμε άλλα επτά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται το εμβόλιο από την Pfizer, με τους πρώτους εμβολιασμούς να πραγματοποιούνται αμέσως.

Τα πρώτα επτά, ειδικά σχεδιασμένα ψυγεία για την αποθήκευση των εμβολίων της Pfizer κατά του κορονοϊού, έφτασαν ήδη στην Ελλάδα. Οι επτά πρώτοι ειδικά διαμορφωμένοι ψυκτικοί θάλαμοι βρίσκονται ήδη στη χώρα μας κι αναμένονται άλλοι επτά μέσα στον επόμενο μήνα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV και της Δέσποινας Βλεπάκη τα τέσσερα από τα επτά ψυγεία ήρθαν με φορτηγά τις προηγούμενες ημέρες.

Πρόκειται για ψυγεία βαθέως ψύξεως, που διατηρούν τα εμβόλια στους -80 βαθμούς Κελσίου και χωρούν μέχρι και 100.000 εμβολίων. Την εβδομάδα που έρχεται, αναμένονται άλλα επτά αντίστοιχα ψυγεία. Με βάση το ρεπορτάζ, κάποιοι εκ των ψυκτικών θαλάμων θα παραμείνουν στις κεντρικές αποθήκες, ενώ τα υπόλοιπα ψυγεία θα μεταφερθούν σε πέντε με έξι κεντρικά σημεία, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας το πολυαναμενόμενο εμβόλιο και σύμφωνα με τις πληροφορίες του Open TV θα γίνουν εμβολιασμοί σε υγειονομικούς και στις κλειστές δομές, ενώ στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν και οι προσομοιώσεις εμβολιασμών.

O ΕΟΔΥ απαντά στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για λάθη στην καταμέτρηση των κρουσμάτων κορονοϊού

Κορονοϊός LIVE: Εφιάλτης στη Δράμα, ασφυξία στις ΜΕΘ – Ένας στους 4 έχει κορονοϊό, συνεχίζονται οι αεροδιακομιδές (video)

Τελευταία Επεξεργασία: