ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ – Κορονοϊός ΤΩΡΑ: «Μαύρη» Κυριακή – 16 νεκροί μέσα σε λίγες ώρες στην Ελλάδα

Κορονοϊός ΤΩΡΑ: «Μαύρη» Κυριακή – 16 νεκροί μέσα σε λίγες ώρες στην -Μεγαλώνει ο κατάλογος των συμπολιτών μας που χάνουν τη μάχη με την επιδημία, καθώς από χθες τουλάχιστον άλλοι 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

 Χειροτερεύει η κατάσταση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ενδεικτικό είναι ότι τις τελευταίες ώρες έφυγαν από τη ζωή 16 συνάνθρωποί μας με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από κορoνοϊό να ανέρχεται πλέον στους 763.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι μεταξύ των νεκρών είναι:

Ένας 71χρονος στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»
Μια 55χρονη στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης
Ένας 85χρονος στο «Παπαγεωργίου»
Μια 82χρονη στο «Παπανικολάου
Ένας 69χρονος στο «ΑΧΕΠΑ»
Μια 68χρονη στο νοσοκομείο Σερρών
Μια 75χρονη στο «Παπαγεωργίου»
Ένας 73χρονος και μια 83χρονη στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο»
Μια 75χρονη στο «Παπαγεωργίου»
Ένας 95χρονος, μια 93χρονη και ένας 84χρονος στο νοσοκομείο Δράμας
Μια 87χρονη στο «Σισμανόγλειο»
Μια 83χρονη στο «Σωτηρία»
Ένας 84χρονος στο νοσοκομείο «Κατερίνης»
Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι ασθενείς που καταλήγουν εντοπίζονται στα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδας η οποία και σηκώνει το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ – Κορονοϊός ΤΩΡΑ: «Μαύρη» Κυριακή – 16 νεκροί μέσα σε λίγες ώρες στην Ελλάδα : ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΟΥ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ!

Επισημαίνεται ακόμη ότι χθες (7/11) ανακοινώθηκαν 34 νεκροί μέσα σε ένα 24ωρο αριθμός ρεκόρ. Ο αριθμός αυτό δείχνει ότι σημειώνεται πάνω από 1 θάνατος ανά μία ώρα στην Ελλάδα.

Η κατάσταση όσον αφορά στους θανάτους δείχνει να επιδεινώνεται. Να υπενθυμίσουμε ότι όπως σημείωσε ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, κ. Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού, «αν και ο συνολικός αριθμός των συμπολιτών μας ανά εκατομμύριο πληθυσμού που έχουν καταλήξει από την αρχή της πανδημίας παραμένει σημαντικά χαμηλός στην Ελλάδα με βάση και τα συγκρινόμενα ευρωπαϊκά δεδομένα, από την άλλη ο επταήμερός κυλιόμενος μέσος όρος συμπολιτών μας που καταλήγουν έχει ξεπεράσει τους 10 ανά ημέρα και δυστυχώς αναμένουμε ότι θα αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ημέρες. Επίσης ο αριθμός των πολιτών που χρειάζεται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής ξεπέρασε τους 200 με σαφείς αυξητικές τάσεις, και την πίεση να είναι μεγαλύτερη προς το βόρειο τμήμα της χώρας».

Τελευταία Επεξεργασία: