ΕΚΤΑΚΤΟ ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ  Συντάξεις: Ωρα μηδέν για αναδρομικά σε επικουρικές και Δώρα

Συντάξεις: Λύση για πληρωμές αναδρομικών από περικοπές επικουρικών συντάξεων και Δώρων που εκκρεμούν για τους συνταξιούχους ζητά από την κυβέρνηση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να υπάρχει καθαρό δημοσιονομικό πεδίο στις τακτικές αξιολογήσεις της ελληνικής οικονομίας.
Το θέμα των αναδρομικών, παρότι οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης διατείνονται ότι επιλύθηκε μετά την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αποτελεί αγκάθι για τους Ευρωπαίους. Μπορεί η απόφαση να προσδιορίζει ότι δικαιούχοι είναι όσοι άσκησαν αγωγές ως τον Ιούλιο του 2020, πλην όμως οι Ευρωπαίοι θέλουν να έχουν καθαρή εικόνα για το κόστος που θα κληθεί να καταβάλει ο Κρατικός Προϋπολογισμός, με βάση την απόφαση του ΣτΕ. Οσο το κόστος αυτό δεν εμφανίζεται στον Προϋπολογισμό τόσο περισσότερο οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κάνουν -και θα συνεχίσουν να κάνουν- λόγο στις εκθέσεις τους για «δημοσιονομικά ρίσκα».

Κίνδυνος

Στην τελευταία τους έκθεση (22/11/2022) ανεβάζουν το ρίσκο, καθώς εντάσσουν την εκκρεμότητα με τα αναδρομικά στις «πηγές περαιτέρω δημοσιονομικών κινδύνων»,  » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr

Τελευταία Επεξεργασία: