ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΜΟΣ!!!!! Συντάξεις: Αυξήσεις πάνω από την προσωπική διαφορά για 320.000 συνταξιούχους

Συντάξεις: Αυξήσεις πάνω από την προσωπική διαφορά πήραν περίπου 320.000 παλαιοί, κυρίως, συνταξιούχοι με 35 έτη ασφάλισης και άνω, καθώς με το 7,75% κατάφεραν να μηδενίσουν την προσωπική διαφορά που τους είχε μείνει ως υπόλοιπο μετά τον επανυπολογισμό του νόμου Βρούτση.
Οι εν λόγω συνταξιούχοι, ωστόσο, δεν πήραν στην τσέπη όλη την αύξηση, γιατί ένα μέρος της συμψηφίστηκε με την προσωπική διαφορά. Για παράδειγμα, συνταξιούχος που είχε προσωπική διαφορά 70 ευρώ και η αύξηση από το 7,75% στην εθνική και την ανταποδοτική του σύνταξη είναι 90 ευρώ, θα έχει καθαρό κέρδος 20 ευρώ, γιατί τα 70 ευρώ της προσωπικής διαφοράς που τα παίρνει ήδη ενσωματώνονται τώρα στην αύξηση των 90 ευρώ. Επομένως, η ονομαστική αύξηση στη σύνταξη είναι 90 ευρώ, αλλά το επιπλέον ποσό που θα βάλει στην τσέπη του ο συνταξιούχος είναι τα 20 ευρώ που κερδίζει μηδενίζοντας την προσωπική διαφορά.

Για παράδειγμα:

*Συνταξιούχος ΑΤΕ με 39 έτη και σύνταξη 1.581 ευρώ έχει υπόλοιπο προσωπικής διαφοράς 11 ευρώ. » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr