«Κλειδώνει» η απαγόρευση κυκλοφορίας – Lockdown από τις 6 το απόγευμα (video)

«Κλειδώνει» η απαγόρευση κυκλοφορίαςLockdown από τις 6 το απόγευμα – Σήμερα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για την Αττική που είναι στο «κόκκινο» – Όσα θεωρούνται δεδομένα για σχολεία και καταστήματα

NEWSΣήμερα, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, συνεδριάζουν οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείο Υγείας για τον κορονοϊό, με βασικό αντικείμενο συζήτησης τις «κόκκινες» περιοχές, στις οποίες από χθες, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, συμπεριλαμβάνουν και την Αττική.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Θεωρείται βέβαιο πως θα παραμείνουν κλειστά τα Λύκεια, ενώ «γρίφος» παραμένει τι θα γίνει με τα Γυμνάσια. Επίσης, τα καταστήματα του λιανεμπορίου θα επιστρέψουν στη μέθοδο του click away.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαίωσε και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV. Ο καθηγητής ανέφερε πως η Αττική μπαίνει στο «κόκκινο» και πως μια από τις σκέψεις που εξετάζονται είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 18:00 το απόγευμα. Παράλληλα, τα καταστήματα, εφόσον μπει όλος ο νομός σε κόκκινο συναγερμό, θα επανέλθουν στη μέθοδο του click away.

Παράλληλα, ο κ. Σύψας διευκρίνισε πως τα όποια μέτρα θα διαρκέσουν αρχικά για δύο εβδομάδες και στη συνέχεια θα επανεξεταστούν. Σημείωσε πως στην Αττική δεν έχουν ξεφύγει ακόμη τα πράγματα, ωστόσο θέλουν να προλάβουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο και γι’ αυτό συζητούν από τώρα πιο ενισχυμένα μέτρα. Διευκρίνισε, δε, πως οι δύο δείκτες που ανησυχούν τους ειδικούς είναι η αύξηση των νοσηλειών και η αύξηση των ασθενών στις ΜΕΘ, η οποία και έχει ξεπεράσει το 60% και πως «κανείς δεν θέλει μια Αττική στο έλεος της πανδημίας».

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία και το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, ο καθηγητής χαρακτήρισε ως «γκρίζα ζώνη» τα γυμνάσια, λέγοντας πως υπάρχει ακόμη ερωτηματικό γι’ αυτά και είπε πως «επιδημιολογικα πιο επικίνδυνα είναι τα λύκεια». Επιπλέον, σχετικά με τις μεταλλάξεις, ο κ. Σύψας τόνισε πως υπάρχει ανησυχία για εκείνη της Αφρικής ότι δεν καλύπτεται από τα υπάρχοντα εμβόλια. Τέλος, αναφορικά με την κολχικίνη, δήλωσε πως δεν είναι «πολύ αισιόδοξος» για την προσφορά της.

Έτσι, λοιπόν, τα μέτρα που θεωρούνται δεδομένα είναι:

  • Κλειστά τα Λύκεια
  • Καταστήματα ανοιχτά με click away

Τα μέτρα θα ισχύσουν αρχικά για 2 εβδομάδες και θα επανεξεταστούν

Ερωτηματικό παραμένει για τα εξής:

  • Τι θα γίνει με τα Γυμνάσια
  • Από ποια ώρα και μετά θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας

Γεωργιάδης: Το λιανεμπόριο δεν μπορεί να κλείσει οριστικά

Για το τι θα γίνει με τα καταστήματα του λιανεμπορίου μίλησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως «το λιανεμπόριο δεν μπορεί να κλείσει οριστικά, ακόμα κι αν η Αττική μπει στο κόκκινο, εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού». Λίγο πριν πριν δώσει το παρών στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, ο κ. Γεωργιάδης είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1: «Έχω συνάντηση με την Επιτροπή, θα κάνουμε μια μεγάλη κουβέντα και θα παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους. Αν αποφασίσουν ότι η Αττική πρέπει να είναι στο «κόκκινο”, σαφώς θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Υπάρχει σχέδιο στο υπουργείο», διευκρίνισε.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε τους εμπόρους πως η κυβέρνηση είναι στο πλευρό τους και πως κατανοεί πως δεν μπορούν να χάσουν την εκπτωτική περίοδο. Ταυτόχρονα, ο υπουργός επεσήμανε ότι η διαφορά στα κρούσματα μετά από 12 μέρες λειτουργίας των καταστημάτων «δεν είναι τρομερή». «Έχει αρχίσει να δείχνει η αγορά κατά πόσο επηρέασε την κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.

Τελευταία Επεξεργασία: