ΕΚΤΑΚΤΟ -Κορονοϊός ΤΩΡΑ : Με διάγγελμα Μητσοτάκη ανακοινώνονται νέα μέτρα

ΤΩΡΑ : Με διάγγελμα Μηστοτάκη ανακοινώνονται -Οι σχετικές εξαγγελίες προγραμματίζονται για το απόγευμα της Πέμπτης.

Με διάγγελμα, που κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης, πρόκειται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης μόλις επέστρεψε από την Κύπρο, ήρθε σε επικοινωνία με λοιμωξιολόγους, ώστε να αξιολογηθεί η πορεία της νόσου στη χώρα, μετά και την ανακοίνωση για τα 865 νέα κρούσματα, που αποτελούν αρνητικό ρεκόρ, από την έναρξη της πανδημίας.

Ολες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες του Law&Order, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει το μεσημέρι της Πέμπτης, τηλεδιάσκεψη με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας.

Στη συνέχεια αναμένεται να ανακοινωθούν τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου.

Πηγή: Law&Order

ΕΚΤΑΚΤΟ -Κορονοϊός ΤΩΡΑ : Με διάγγελμα Μητσοτάκη ανακοινώνονται νέα μέτρα- ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αντίστροφη μέτρηση για το διάγγελμα Μητσοτάκη και την ανακοίνωση νέων μέτρων στην Αττική λόγω κορονοϊού. Όλες οι πληροφορίες.

Νέα έκτακτη σύσκεψη θα έχει το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχικά με τους στενούς του συνεργάτες και στη συνέχεια, πιθανότατα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, προκειμένου να οριστικοποιηθούν και ανακοινωθούν τα νέα μέτρα, στα οποία θα προχωρήσει η κυβέρνηση, μετά τη σημερινή και χθεσινή εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει απόψε από τη Λευκωσία και καλείται να δώσει το πράσινο φως σε μία σειρά από εισηγήσεις που έχει δεχθεί στην προσπάθεια για αναχαίτιση του κορονοϊού.

Το πιθανότερο, το οποίο, ωστόσο, θα οριστικοποιηθεί αύριο το πρωί, είναι ότι τα νέα μέτρα θα ανακοινωθούν από τον ίδιον τον πρωθυπουργό, σε νέο διάγγελμα του προς τους πολίτες.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι ευθύνες της κυβέρνησης δεν κρύβονται

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, τα μέτρα θα είναι διαβαθμισμένα, ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο κάθε περιοχής. Πριν από λίγο, άλλωστε, όπως είχε γράψει από την Τρίτη το iΕidiseis, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε την επιβολή lockdown στον «κόκκινο» νομό της Καστοριάς.

Για την Αθήνα, και ιδιαίτερα για το κέντρο της πόλης, στο οποίο καταγράφεται και υψηλό ιικό φορτίο αλλά και μεγάλος συγχρωτισμός, κυρίως νέων πολιτών, το πιθανότερο είναι ότι θα οριστικοποιηθεί η χρήση μάσκας παντού αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη μία έως τις πέντε τα ξημερώματα, προκειμένου να υπάρχει ένας εύλογος χρόνος για όσους πολίτες βρίσκονται σε εστιατόρια, μπαρ κλπ, να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Ταυτοχρόνως, από αύριο, η αστυνομία βάζει σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει πολυπληθή παρουσία αστυνομικών σε όλες τις πλατείες, τους πεζόδρομους και τις περιοχές που παρατηρείται συνωστισμός. Οι αστυνομικοί, με ντουντούκες στα χέρια θα απευθύνουν εκκλήσεις στους πολίτες για την τήρηση των μέτρων. Το σχέδιο προβλέπει και την παραδειγματική επιβολή προστίμων (150 ευρώ), για την αποτροπή του συγχρωτισμού.

Αύριο, επίσης, θα γίνει νέα ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων στους «πορτοκαλί» και «κίτρινους» νομούς – οι οποίοι, μέρα με την ημέρα, αυξάνονται, και θα ληφθούν αποφάσεις για πρόσθετα μέτρα.

Κορονοϊός ΤΩΡΑ -Έκτακτο! Μείνετε στα σπίτια σας -Αποφύγετε μετακινήσεις σε Θήβα και Χαλκίδα

Κορονοϊός ΤΩΡΑ -Έκτακτο! Μείνετε στα σπίτια σας -Αποφύγετε μετακινήσεις σε Θήβα και Χαλκίδα

 Νέος κορωνοϊός Covid-19 – Οδηγίες

Τελευταία Επεξεργασία: