ΕΚΤΑΚΤΟ : Νέο παραλήρημα από τον ημίτρελο Ερντογάν: «Έλληνες θα σας κόψω το χέρι»

: Νέο παραλήρημα από τον ημίτρελο Ερντογάν: «Έλληνες θα σας κόψω το χέρι»-Στην τακτική των απειλών και των προκλήσεων επιμένει ο Τούρκος πρόεδρος, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει από την ανατολική Μεσόγειο.

Ο «σφαγέας» μάλιστα, επιβεβαιώνοντας όσους υποστηρίζουν ότι βρίσκεται σε πανικό, εξαπέλυσε νέα ακραίες απειλές κατά της Ελλάδας.

Ολες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ανέφερε: «Επιφυλάσσουμε εφιάλτες για όσους δεν εγκαταλείπουν τα όνειρά τους να μας αποκλείσουν στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που θα προστατεύσουμε με τη ζωή μας όταν κριθεί απαραίτητο».

«Δεν θα επιτρέψουμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, επικρίνοντας όσους επιχειρούν να απομονώσουν την Τουρκία και εκφράζοντας εμμέσως πλην σαφώς ενόχληση για τα ζητήματα της τελωνειακής ένωσης, για την οποία η Ελλάδα αιτήθηκε διακοπή.

Παράλληλα, ο Ερντογάν εξέφρασε τη στήριξή του στον Ερσίν Τατάρ, για την εκλογή του στα κατεχόμενα. «Εύχομαι καλή επιτυχία στην προεδρία του Ερσίν Τατάρ. Η Τουρκία με όλες τις δυνάμεις της και όλες τις εγκαταστάσεις θα παραμείνει, όπως μέχρι σήμερα, κοντά στους Τουρκοκύπριους», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο αναφέρθηκε επίσης και στον εντοπισμό φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα. «Κάθε κυβικό μέτρο φυσικού αερίου που ανακαλύπτεται στη Μαύρη Θάλασσα θα χρησιμοποιηθεί για την ευημερία, την ειρήνη, την ασφάλεια και το μέλλον αυτής της χώρας και του έθνους» ανέφερε.

«Δεν σταματάμε να στεκόμαστε στο πλευρό των αδελφών μας» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, σημειώνοντας ότι «η Τουρκία είναι παρούσα από τα Βαλκάνια έως τον Καύκασο κι από την Αφρική έως την Ασία».

«Όσοι χτυπούν την πατρίδα μας, τη σημαία μας, τις αξίες μας, θα τους κοπούν τα χέρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο «Σουλτάνος», θεωρεί ότι θα φοβίσει με αυτό τον τρόπο τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και θα μας αναγκάσει σε οπισθοχώρηση.

Αντιθέτως, τα πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούν κάθε κίνηση του ερευνητικού Oruc Reis και του στολίσκου που το ακολουθεί, ενώ τα υποβρύχια έχουν συνεχώς στο στόχαστρο τα τουρκικά σκάφη.

Ταυτόχρονα, όπως αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ο Στρατός Ξηράς έχει καταστήσει «αστακό« τόσο το Καστελόριζο, όσο και τα όλα τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

ΕΚΤΑΚΤΟ : Νέο παραλήρημα από τον ημίτρελο Ερντογάν: «Έλληνες θα σας κόψω το χέρι» : ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ

Στοπ στις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία ζητά ο Δένδιας από τους ομολόγους του. Καλεί ειδικά τη Γερμανία να μην εξάγει φρεγάτες, υποβρύχια, αεροσκάφη και να παγώσει την αναβάθμιση των τεθωρακισμένων.

Ειδικότερα σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε επιστολές προς στους ομολόγους του της Γερμανίας Heiko Maas, της Ισπανίας Arancha Gonzalez-Laya και της Ιταλίας Luigi Di Maio, επισημαίνει τις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες, όπως υπογραμμίζει, αποσκοπούν στη δημιουργία τετελεσμένων με στρατιωτικά μέσα.

Πόλεμος Ελλάδας -Τουρκίας : Στρατιωτική κινητικότητα γύρω από το Oruc Reis -ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

Πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας: Θέμα χρόνου το θερμό επεισόδιο με τον σουλτάνο Ερντογάν – Κρίσιμες ώρες

Τελευταία Επεξεργασία: