ΕΚΤΑΚΤΟ- Σουδάν: Εγκλωβισμένοι παραμένουν ο Μητροπολίτης Νουβίας και οι 15 πιστοί  Κινδυνεύεις ακόμη και να ανοίξεις την πόρτα της εκκλησίας

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ-Σε κίνδυνο εξακολουθούν να βρίσκονται ο Μητροπολίτης Νουβίας Σάββας και οι 15 πιστοί που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Μητρόπολη του Χαρτούμ στο Σουδάν.

«Κινδυνεύεις ακόμη και να ανοίξεις την πόρτα», δήλωσε στην ΕΡΤ Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν, Σάββας, ο οποίος βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη μέρα εγκλωβισμένος στη Μητρόπολη του Χαρτούμ με 15 άτομα τα οποία είχαν πάει το πρωί του Μ. Σαββάτου για τη Θεία Λειτουργία. Το ηχητικό ντοκουμέντο μέσα από την εκκλησία όπου ακούγεται καταιγισμός πυρών κόβει την ανάσα.

Τα άτομα που βρίσκονται μέσα στο κτίριο είναι όλων των ηλικιών, Έλληνες ορθόδοξοι, Σουδανοί, Αιθίοπες καθώς και μια Ρωσίδα με το παιδί της, αναφέρει ο Μητροπολίτης Σάββας. Σημείωσε πάντως ότι μέσα στη Μητρόπολη υπάρχουν τα βασικά είδη για να περάσουν κάποιες μέρες, αλλά ότι το ρεύμα και το νερό είναι κομμένα, όπως σε όλο το Σουδάν.

Ανέφερε επίσης πως όλοι οι Έλληνες που ζουν στην περιοχή είναι καλά στην υγεία τους.

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr

Τελευταία Επεξεργασία: