Στα… όπλα και πάλι οι Τούρκοι – Νέες Navtex σε Αιγαίο και ΝΑ Μεσόγειο
Στα… όπλα και πάλι οι Τούρκοι – Νέες Navtex σε Αιγαίο και ΝΑ Μεσόγειο – Η Τουρκία δεσμεύει ξανά περιοχές κοντά σε ελληνικά νησιά για στρατιωτικές ασκήσεις

NEWS –  Τη συντήρηση της έντασης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο επιδιώκει η Τουρκία με τις νέες οδηγίες προς ναυτιλομένους (Navtex) που εξέδωσε αργά την Πέμπτη για μια σειρά ασκήσεων στο βόρειο Αιγαίο και κοντά στο Καστελλόριζο.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr
Οι παράνομες Navtex αφορούν σε περιοχές μεταξύ της Ρόδου και τους Καστελλόριζου αλλά και στο βόρειο Αιγαίο, στα ανατολικά του Αγίου Όρους, περιοχές δηλαδή που ανήκουν εξ ολοκλήρου στον χώρο ευθύνης των ελληνικών υπηρεσιών.
Νέες τουρκικές Navtex σε Αιγαίο και ΝΑ Μεσόγειο

Οι παράνομες οδηγίες αφορούν σε στρατιωτικές ασκήσεις για την επόμενη εβδομάδα, από τις 11 έως τις 14 Ιανουαρίου, που δεδομένα συντηρούν την ένταση σε όλο το τόξο στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο.

Τις Navtex για τις περιοχές μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλειας, ενώ εκείνες για το βόρειο Αιγαίο ο σταθμός της Σμύρνης. Εκτός από τις στρατιωτικές ασκήσεις θα διεξαχθούν και ασκήσεις έρευνας και διάσωσης, σύμφωνα με τις εκδοθείσες οδηγίες.

Πηγή: Τουρκική Υδρογραφική Υπηρεσία

Ένταση στο Αιγαίο: Άγριο σκηνικό στα Ίμια – Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του λιμενικού (video)

Ανεπανάληπτη τουρκική πρόκληση: Βάση drones στην Σκύρο – Κίνηση που θα προκαλέσει πόλεμο

Τελευταία Επεξεργασία: