ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΙ ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

Συντάξεις: Στο θέμα των συντάξεων και των αυξήσεων που θα δουν οι συνταξιούχοι, αναφέρθηκε η εργατολόγος Μάρλεν Ασημακοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Σαββατοκύριακο από τις 6».
Όπως δήλωσε η κ. Ασημακοπούλου: «Στις συντάξεις οι αυξήσεις είναι αλληλένδετες με αυτή την αύξηση του πληθωρισμού και του ΑΕΠ. Έτσι αφορά η αύξηση από 1/1 2023 των 94,6% περίπου των συνταξιούχων. Βέβαια είναι ένα μεγάλο νούμερο, όπως το ακούμε. Υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι δεν θα το δουν ακριβώς. Ουσιαστικά αφορά όλους. Απλά να διαχωρίσουμε ότι κάποιοι θα το δουν στο ΑΤΜ και κάποιοι θα το δουν μόνο λογιστικά.

Περίπου 1,7 εκατομμύρια συνταξιούχοι θα δουν τις αυξήσεις στο ΑΤΜ και περίπου 931.000 συνταξιούχοι δεν θα τις δουν, αλλά θα τις δουν μόνο λογιστικά με τη μείωση της προσωπικής διαφοράς. Να πούμε ότι θα υπάρξει περίπου 1,3 εκατομμύρια συνταξιούχοι οι οποίοι θα δουν διπλές αυξήσεις. Τι εννοούμε διπλές; Θα δούμε λοιπόν την αύξηση και αυτή που λέμε και θα δούνε την αύξηση που έχει να κάνει με την όπως είπαμε πριν,  » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr

Τελευταία Επεξεργασία: