Κορονοϊός LIVE: Σύσκεψη Χαρδαλιά, Χρυσοχοΐδη – Κλειδώνουν τρία νέα μέτρα, «βόμβα» με τις μετακινήσεις το Σαββατοκύριακο

Κορονοϊός LIVE: Σύσκεψη Χαρδαλιά, Χρυσοχοΐδη – Κλειδώνουν τρία νέα μέτρα, «βόμβα» με τις μετακινήσεις το Σαββατοκύριακο – Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν επιπλέον μέτρα στη Θεσσαλονίκη για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού

NEWS – Έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή των αυτοδιοικητικών φορέων της Θεσσαλονίκης και των εκπροσώπων της αγοράς θπραγματοποιείται το πρωί της Πέμπτης (4/2/2021), στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Η σύσκεψη αφορά στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη και θα προΐστανται αυτής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Κατά πληροφορίες, θα εξεταστεί η πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων και η λειτουργία της αγοράς της Θεσσαλονίκης, καθώς φαίνεται να υπάρχει αυξημένη κινητικότητα και αναμένονται αποφάσεις για ενδεχόμενη λήψη μέτρων. Από την Κυριακή, εξάλλου, ο κ. Χαρδαλιάς, που βρέθηκε στη δυτική Θεσσαλονίκη, είχε εκτιμήσει ότι η πορεία της πανδημίας στην πόλη έχει «χτυπήσει καμπανάκι» αυξημένης προσοχής.

Ωστόσο, η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης σύσκεψης αποφασίστηκε μόλις προχθές. Αν θα ληφθούν επιπλέον μέτρα για να μην περάσει στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη είναι άγνωστο, ωστόσο την Πέμπτη το πρωί θα εξεταστούν στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου όλα τα δεδομένα και οι τοπικοί φορείς θα καταθέσουν τις προτάσεις και τις θέσεις τους προς την κυβέρνηση.

Η σύσκεψη θα είναι ευρεία, καθώς έχουν ενημερωθεί να συμμετέχουν επίσης ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, η προϊσταμένη του ΕΟΔΥ στη Βόρεια Ελλάδα, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, οι αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και Δημόσιας Υγείας, Χρήστος Μήττας, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Μπάμπης Στεργιάδης, οι πρόεδροι τριών επιμελητηρίων (Εμποροβιομηχανικό, Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό), ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, οι διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης και Δημήτρης Τσαλικάκης και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

Σύσκεψη Χαρδαλιά, Χρυσοχοΐδη – Κλειδώνουν τρία νέα μέτρα, «βόμβα» με τις μετακινήσεις το Σαββατοκύριακο – Τι θα εισηγηθούν οι λοιμωξιολόγοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον η εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων είναι υπέρ της άμεσης λήψης μέτρων, τότε φέρεται να προκρίνεται  το «μοντέλο Πάτρας». Δηλαδή, απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 6 το απόγευμα, αντί για τις 9 το βράδυ, κάτι που θα συμπαρασύρει και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Σε αυτή την περίπτωση το click away θα λειτουργεί ως τις 5 το απόγευμα, ενώ αμφίβολο είναι αν θα συνεχιστούν οι αγορές με τη μέθοδο του click in shop. Σε αυτό το σενάριο δεν θα μείνουν ανοιχτά κομμωτήρια, υπηρεσίες περιποίησης νυχιών, βιβλιοπωλεία και τα ΚΤΕΟ.

Στην περίπτωση που τεθεί το δίλημμα «σχολεία ή λιανεμπόριο», η απόφαση θα γείρει καθαρά υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας δημοτικών –  νηπιαγωγείων και γυμνασίων.

Στο τραπέζι στοχευμένα μέτρα

Η μεγάλη ανησυχία αφορά στην Αττική, στην Πάτρα και στην Θεσσαλονίκη.

Προκειμένου να μην εκτροχιαστεί η επιδημιολογική κατάσταση συζητείται ακόμη και η λήψη πιο αυστηρών μέτρων τοπικού χαρακτήρα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έχει πέσει και η σκέψη για περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα.

Lockdown δίχως αύριο: Το μεγάλο δίλημμα για την Αττική – Νέος περιορισμός στις μετακινήσεις

Κορονοϊός LIVE: Απύθμενο θράσος από την κυβέρνηση – Ζήτησε κόφτη στα sms μετακίνησης, έτοιμη για ολικό lockdown

Τελευταία Επεξεργασία: