ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ LIVE: «Βόμβα» με τις μεταλλάξεις κορονοϊού – Σύσκεψη από τον Κικίλια, τι φοβάται

«Βόμβα» με τις μεταλλάξεις κορονοϊού – Σύσκεψη από τον Κικίλια, τι φοβάται – Έκτακτη σύσκεψη έχει συγκαλέσει για το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας – Τα αυξημένα κρούσματα μετάλλαξης του κορονοϊού που εντοπίζονται έχουν προβληματίσει τους ειδικούς

NEWS – Η σύσκεψη θα έχει ως αντικείμενο το συντονισμό και την ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης με τη λειτουργία πανελλαδικού δικτύου που παρακολουθεί και αναλύει τις μεταλλάξεις και παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) Δημήτρης Θάνος, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και οι Καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας, Γιώργος Σουρβίνος, Δημήτρης Παρασκευής και Γκίκας Μαγιορκίνης.

Για το θέμα των μεταλλάξεων του κορονοϊού σε σχέση με την αντοχή των εμβολίων μίλησε στο newsit.gr ο κ.  Δημήτρης Θάνος ο οποίος θα συμμετάσχει στην σύσκεψη.

Όπως είχε δηλώσει κ. Θάνος στο μικροσκόπιο του ΙΙΕΒΑ βρίσκονται 10 νέα πιθανά κρούσματα της μετάλλαξης Β1.1, τα 7 εξ αυτών μέσα στην κοινότητα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο ημέρες, τα κρούσματα που φέρουν τον μεταλλαγμένο ιό στη χώρα μας, έφτασαν τα 26, με τα δύο από αυτά να είναι «ορφανά». Όπως μάλιστα έλεγε χθες στο newsit.gr και το μέλος της επιτροπής Δημήτρης Παρασκευής ο οποίος επίσης θα είναι παρών στην σημερινή σύσκεψη: «Υπάρχουν και άλλα τέτοια κρούσματα που δεν έχουν διαγνωστεί; Υπάρχουν λέω εγώ. Ότι θα υπάρχει διασπορά αυτού του στελέχους είναι κάτι που δε χωρά αμφιβολία. Είναι πολύ πιθανόν είναι να έχουν ξεφύγει κρούσματα. Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα και η ίδια η φύση του κορονοϊού – οι ασυμπτωματικοί μεταδίδουν εύκολα, ούτε και βρίσκονται αμέσως.  Το ότι επίσης η νέα μετάλλαξη θα έκανε σταδιακά την εμφάνισή της και σε άλλες χώρες είναι επίσης δεδομένο».

Τελευταία Επεξεργασία: