Εκτύπωση για ειδοποιητήρια στο efka.gov.Gr – ΕΝΦΙΑ δόση στο taxisnet

Εκτύπωση για ειδοποιητήρια στο efka.gov.GrΕΝΦΙΑ δόση στο taxisnet – Συνολικά θα επιστραφούν 135.346.225,11 ευρώ σε 158.600 ενεργούς ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες

NEWS – Το απόγευμα της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου 2020 θα πιστωθούν 98.019.378,32 ευρώ στους λογαριασμούς 101.613 ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών ως επιστροφές που προέκυψαν μετά από εκκαθάριση που διενήργησε ο e-ΕΦΚΑ για τις ασφαλιστικές εισφορές έτους 2019.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Συνολικά, προέκυψαν προς επιστροφή 135.346.225,11 ευρώ που αφορούν 158.600 ενεργούς ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

Δεδομένου ότι 56.987 εξ αυτών δεν δηλώσαν μέχρι σήμερα ΙΒΑΝ, το ποσό των 37.326.847,79 ευρώ που τους αντιστοιχεί, θα επιστραφεί στο τέλος Ιανουάριου ή θα συμψηφιστεί με τις εισφορές των επόμενων μηνών.

Προϋπόθεση για την επιστροφή είναι να καταχωρήσουν τον ΙΒΑΝ στο δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ μέχρι 14 Ιανουαρίου 2021 (www.efka.gov.gr -> ηλεκτρονικές υπηρεσίες->Aτομικά Στοιχεία «Στοιχεία Επικοινωνίας»).

«Με την επιστροφή των ποσών στους λογαριασμούς των ασφαλισμένων ολοκληρώνεται οριστικά ο κύκλος ζωής του συστήματος εισφορών του νόμου 4387/2016 (νόμος ΣΥΡΙΖΑ), που υποχρέωνε τους ασφαλισμένους να καταβάλουν εισφορές βάσει των εισοδήματός τους, μετατρέποντας το ασφαλιστικό σύστημα για 1,5 εκατ. και πλέον ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες αυτοαπασχολούμενους και αγρότες σε ένα δεύτερο φορολογικό», αναφέρει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ειδοποιητήρια και εκτύπωση για εισφορές στο efka.gov.Gr – Πληρωμή τελών κυκλοφορίας – Πώς δηλώνονται οι εισφορές του 2021

Υπενθυμίζεται πως από το 2020 άλλαξε το σύστημα των εισφορών για τους μη μισθωτούς και πλέον δηλώνουν οι ίδιοι το ύψος των εισφορών που επιθυμούν να πληρώνουν, επιλέγοντας μεταξύ 6 υποχρεωτικών κατηγοριών, ανεξαρτήτως του εισοδήματός τους.

Στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ έχει ήδη αναρτηθεί η σχετική εφαρμογή για 1,5 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, οι οποίοι θα πρέπει να επιλέξουν έως τις 31 Ιανουαρίου το ύψος των εισφορών τους για το έτος 2021, διαμορφώνοντας έτσι και τις μελλοντικές τους συντάξεις.

Εάν δεν υποβάλουν αίτηση, θα ενταχθούν στην ασφαλιστική κατηγορία που βρίσκονται σήμερα. Η δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας ανανεώνεται ετησίως. Συνεπώς, το ασφάλιστρο που θα επιλέξει τώρα ο ασφαλισμένος θα τον ακολουθεί για όλο το 2021.

Για τη χρήση της υπηρεσίας απαιτείται η ταυτοποίηση με τους κωδικούς Taxis και του ΑΜΚΑ.

Ειδικότερα κατά την είσοδο στην υπηρεσία:

  • Ανακαλούνται τα ταυτοτικά στοιχεία
  • Παρέχονται οδηγίες και μηνύματα για την υποβολή της αίτησης
  • Απεικονίζονται οι ασφαλιστικές κατηγορίες που αντιστοιχούν στην ιδιότητα ασφάλισής – Παρέχεται πεδίο για δήλωση παράλληλης μισθωτής απασχόλησης
  • Καταχωρείται και αποθηκεύεται η υποβολή/οριστικοποίηση της αίτησης-δήλωσης
  • Χορηγείται αριθμός συστήματος και αποδεικτικό καταχώρησης αυτής.

Για κύρια ασφάλιση των ελευθέρων επαγγελματιών, οι εισφορές ξεκινούν από 210 ευρώ το μήνα (155 ασφάλιση+55 υγεία) για την πρώτη και υποχρεωτική ασφαλιστική κατηγορία και φτάνουν έως και 566 ευρώ το μήνα για την ανώτερη κατηγορία.

Για τους νέους ασφαλισμένους υπάρχει ειδική υποκατηγορία με 126 ευρώ το μήνα.

Αντίστοιχα οι εισφορές επικούρησης ξεκινούν από 42 ευρώ και φτάνουν έως και 61 ευρώ το μήνα, ενώ για το εφάπαξ ξεκινούν από 26 και φτάνουν έως και 37 ευρώ το μήνα.

Για τους αγρότες η πρώτη κλίμακα εισφορών ξεκινά από 123 ευρώ το μήνα και φτάνει έως 332 ευρώ το μήνα.

Εκτύπωση για ειδοποιητήρια στο efka.gov.Gr – ΕΝΦΙΑ δόση στο taxisnet – Τι πρέπει να πληρωθεί μέσα σε δύο ημέρες

Χωρίς να υπολογίζονται και τυχόν άλλες τρέχουσες υποχρεώσεις προς Ταμεία ή δήμους κ.λπ., φορολογούμενοι από όλους τους κλάδους της αγοράς καλούνται να πληρώσουν άμεσα έως την Πέμπτη:

  • τη δόση του φόρου εισοδήματος
  • την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ
  • τον ΦΠΑ του Νοεμβρίου από όλες τις επιχειρήσεις όπως και
  • τη δόση ή τις δόσεις ρυθμίσεων για επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζομένους που δεν ανήκουν στη λίστα που ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ

Ειδοποιητήρια και εκτύπωση για εισφορές στο efka.gov.Gr – Πληρωμή τελών κυκλοφορίας

Επίδομα θέρμανσης 2020 αίτηση στο myΘέρμανση – ΚΕΑ , Α21, ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Μάθετε πότε πληρώνονται οι συντάξεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΕΦΚΑ – ΕΝΦΙΑ δόση στο taxisnet

Τελευταία Επεξεργασία: