Ένταση στο Αιγαίο: Άγριο σκηνικό στα Ίμια – Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του λιμενικού (video)

Ένταση στο Αιγαίο: Άγριο σκηνικό στα Ίμια – Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του λιμενικού – Κάθε χρόνο την ίδια εποχή γίνεται η «ναυμαχία» της τσιπούρας στην συγκεκριμένη περιοχή με τα θερμά επεισόδια να είναι συχνά

NEWSΣτη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων τουρκική ακταιωρός εμβόλισε πλοίο του λιμενικού με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές. Το σοβαρό περιστατικό έλαβε χώρα, όταν ελληνικά καΐκια ψάρευαν χθες (6/1) κοντά στις βραχονησίδες των Ιμίων.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Μία τουρκική ακταιωρός με κατεύθυνση το Φαρμακονήσι έφτασε κι άρχισε να παρενοχλεί τα πέντε ελληνικά αλιευτικά σκάφη. Ακολούθως έσπευσε κι άλλη μια τουρκική ακταιωρός που κατά την πάγια τακτική των Τούρκων έκανε επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από τα σκάφη των ψαράδων.

Αμέσως οι Έλληνες αλιείς ειδοποίησαν το Λιμενικό Σώμα που έσπευσε με το σκάφος 1054, το πιο σύγχρονο σκάφος του λιμενικού.

Οι Τούρκοι συνέχισαν να προκαλούν, ενώ την ίδια ώρα έσπευσε κι άλλο σκάφος του λιμενικού από την Κάλυμνο. Τότε η μία ακταιωρός, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ η Γεωργία Λαγού χτύπησε το ελληνικό σκάφος με αποτέλεσμα να του προκαλέσει σοβαρές ζημιές.

Η τουρκική ακταιωρός εμβόλισε ουσιαστικά το ελληνικό περιπολικό σκάφος με αποτέλεσμα να υποστεί αρκετές ζημιές. Το αριστερό μπαλόνι έσπασε, η μηχανή υπέστη βλάβη με αποτέλεσμα το σκάφος να μην είναι υπηρεσιακά αξιόπλοο.

Ανεπανάληπτη τουρκική πρόκληση: Βάση drones στην Σκύρο – Κίνηση που θα προκαλέσει πόλεμο

Ελληνοτουρκικά ΏΡΑ ΜΗΔΕΝ ! Βγάζουν ξανά το Oruc Reis οι Τούρκοι – Ποια περιοχή δεσμεύει η νέα Navtex

Τελευταία Επεξεργασία: