Επίδομα 534 ευρώ: Τι ισχύει για τους ελεύθερους επαγγελματίες

: Τι ισχύει για τους ελεύθερους επαγγελματίες – Υπεγράφη η κοινή υπουργική απόφαση για την αποζημίωση ειδικού σκοπού και το επίδομα των 534 ευρώ και σε ελεύθερους επαγγελματίες για τον Μάιο και η η πλατφόρμα mybusinesssupport θα ανοίξει μέσα στις επόμενες ημέρες όπως δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, «ανοίγει αυτές τις ημέρες η πλατφόρμα mybusinesssupport, υπογράψαμε την ΚΥΑ μέσα στον Σαββατοκύριακο, για το αντίστοιχο χρηματικό ποσό για τους ελεύθερους επαγγελματίες που ήταν κλειστοί τον μήνα Μάιο».

Οι δικαιούχοι θα εισπράξουν 18 ευρώ για κάθε ημέρα που παρέμειναν κλειστοί από την 1η Μαίου και μετά. Έτσι όσοι έμειναν κλειστοί όλο τον μήνα, θα δουν στους λογαριασμούς τους να πιστώνεται το ποσό των 534 ευρώ.

Η υπουργική απόφαση με τους ΚΑΔ που θα συμπεριληφθούν στη λίστα αναμένεται να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ από στιγμή σε στιγμή. Η επαναλειτουργία της πλατφόρμας αναμένεται επίσης μέσα στα επόμενα 24ωρα καθώς ο στόχος είναι να δοθούν τα χρήματα πριν τις αρχές Ιουλίου.

Παράλληλα θα δοθεί θα ανοίξει το σύστημα των αναδρομικών αιτήσεων για την είσπραξη ενίσχυσης 800 ευρώ σε όσους αν και παρέμειναν κλειστοί στο διάστημα Μαρτίου-Απριλίου, δεν εισέπραξαν το συγκεκριμένο ποσό (π.χ shop in shop). Οι σχετικές αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 17 Ιουνίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι εκκρεμεί η πληρωμή των 800 ευρώ σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες από τις διασταυρώσεις της προηγούμενης πληρωμής