Επιδόματα και προγράμματα ΟΑΕΔ 2021 – ΕΣΠΑ πρόγραμμα

Επιδόματα και προγράμματα ΟΑΕΔ 2021ΕΣΠΑ πρόγραμμα – Νέο πρόγραμμα για άνεργους του ΟΑΕΔ 30-49 ετών, με επιδότηση 2.520€ και πιστοποίηση στην ΑΚΤΟ Κατάρτιση

NEWSΗ ΑΚΤΟ Κατάρτιση συμμετέχει στο Νέο Πρόγραμμα Voucher για άνεργους του ΟΑΕΔ, που προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Εργασίας, με τίτλο: “Συμβουλευτική, Υποστήριξη, Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Προώθηση στην Απασχόληση Ανέργων ηλικίας 30 – 49 ετών σε τεχνικές δεξιότητες κλάδων αιχμής”.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δωρεάν κατάρτισης, το οποίο προβλέπει εκπαιδευτικό επίδομα 2.520€ και πιστοποιητικό γνώσεων. Απευθύνεται σε 10.000 άνεργους του ΟΑΕΔ ηλικίας 30 – 49 ετών, τουλάχιστον Υποχρεωτικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

// Υποβολή Αιτήσεων έως και την 1η Φεβρουαρίου 2021.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, η κατάρτιση θα αφορά στους εξής κλάδους: Επιχειρήσεων Μεταποίησης / Βιομηχανίας, Κατασκευών | Επιχειρήσεων Κοινωνικής Φροντίδας – Υγείας – Πρόνοιας | Τουρισμός – Επισιτισμός.

Η επιδοτούμενη δράση θα υλοποιηθεί με το σύστημα επιταγής κατάρτισης (Training Voucher) και θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα, σε διάστημα 5 μηνών:

  • Επαγγελματική κατάρτιση διάρκειας 200 ωρών.
  • Παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής (4 συνεδρίες).
  • Πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων.
  • Απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, μέσω πρακτικής άσκησης, διάρκειας 380 ωρών.
  • Εκπαιδευτικό επίδομα 2.520€.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο https://aktotraining.gr/voucher21/. Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@aktotraining.gr ή στα τηλέφωνα 210.52.30.130 (Αθήνα) και 2310.544.723 (Θεσσαλονίκη).

Επιδόματα και προγράμματα ΟΑΕΔ 2021 – ΕΣΠΑ πρόγραμμα – Επιχορήγηση για δημιουργία e-shop.

Nέο πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω του ΕΣΠΑ, το οποίο θα δίνει επιδότηση για τη δημιουργία e-shop για τα καταστήματα λιανικής πώλησης, αναμένεται στο τέλος της χρονιάς με προϋπολογισμό 80 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης.

Σύμφωνα με το sofokleousin.gr, το πρόγραμμα, όπως εξήγησε ο υφυπουργός μιλώντας στον ΣΚAΙ, θα χρηματοδοτεί 100% τη δαπάνη για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος και θα αφορά αποκλειστικά στο λιανεμπόριο, καθώς οι υπηρεσίες καλύπτονται από υφιστάμενη δράση.

Υπενθύμισε, σε ό,τι αφορά στις υπηρεσίες, ότι πρόκειται για τη δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων», στην οποία μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις χρηματοδότησης έως την 31η Ιανουαρίου 2021.

Με το νέο πρόγραμμα, το μέγιστο ποσό επιχορήγησης μιας λιανεμπορικής επιχείρησης, για όλη τη δαπάνη θα φτάνει μέχρι τα 5.000 ευρώ και το συνολικό κονδύλι που θα διατεθεί γι’ αυτή τη δράση θα είναι 80 εκατ. ευρώ, με δυνατότητα να αυξηθεί μελλοντικά.

Oaed.Gr: Προγράμματα για τον τουρισμό – ΑΣΕΠ προκηρύξεις

Εποχικό επίδομα ΟΑΕΔ, 534 και 800 ευρώ επίδομα: Δικαιούχοι και δικαιολογητικά

Oaed.Gr: Επιδόματα για ανέργους – asep.Gr – Αιτήσεις για ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 11/01/2021 12:17