Επιδόματα: Οι αιτήσεις και οι αλλαγές

: Οι αιτήσεις και οι αλλαγές – Αλλαγές έρχονται στα κοινωνικά επιδόματα.

Όπως προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή όλα τα επιδόματα πλέον του θα καταβάλλονται την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada

Για όλα τα επιδόματα διευκρινίζεται ότι για τα έτη 2020, 2021, 2022 και 2023 τα επιδόματα χορηγούνται, εφόσον οι δικαιούχοι διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια από το έτος 2012 και εντεύθεν, οπότε ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων.

Όσοι βέβαια έλαβαν κάποιο επίδομα το 2019 με την 5ετή παραμονή στη χώρα θα συνεχίσουν να το λαμβάνουν κανονικά για τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα, η υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών των δικαιούχων στο σχολείο είναι πλέον απαραίτητη για το επίδομα παιδιού και το επίδομα στέγασης ενώ ο ΚΕΑ μετονομάζεται σε ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αναφέρει το enikonomia.gr.

Επιδόματα: Οι αιτήσεις και οι αλλαγές – Πότε θα γίνει η πληρωμή

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία πληρωμής για τα προνοιακά και διατροφικά που θα καταβάλει ο .

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΑ, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου θα καταβληθούν τα Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα και την Τρίτη 28 Ιανουαρίου θα καταβληθούν: Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Στεγαστικής Συνδρομής, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων και Σύνταξη Υπερηλίκων, Επίδομα Ομογενών.