Επιμένει ο Ακάρ: Δεν θα ζητήσουμε άδεια από κανέναν για να ασκήσουμε το δικαίωμά μας για αυτοάμυνα

ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ: Η Τουρκία δεν θα ζητήσει άδεια από κανέναν για να ασκήσει το δικαίωμά της για αυτοάμυνα κατά της «τρομοκρατικής ομάδας» PKK και του συριακού κλάδου της, YPG, δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, την Τρίτη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μίας πιθανής χερσαίας επιχείρησης της Τουρκίας εναντίον τρομοκρατικών στόχων στη βόρεια Συρία, είπε: «Η τρομοκρατική ομάδα PKK/YPG στοχεύει την ειρήνη και την ασφάλεια της Τουρκίας. Για την προστασία της χώρας και των συνόρων μας, χρησιμοποιούμε το δικαίωμα αυτοάμυνας που απορρέει από το άρθρο 51 του Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών. Για να το κάνουμε αυτό, δεν χρειαζόμαστε άδεια από κανέναν».

Υποστήριξε, επιπλέον, ότι η Τουρκία αναμένει από τους φίλους και τους συμμάχους της να διακόψουν όλους τους δεσμούς με την «τρομοκρατική ομάδα» και να επιδείξουν ειλικρινή αλληλεγγύη και συνεργασία με την Άγκυρα στον αγώνα κατά της μάστιγας, » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr