Επισκέψεις του Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη στις εν Τουρκία σεισμόπληκτες ενορίες

Αντιοχείας Ιωάννης: Τη διαβεβαίωσή του ότι θα βρίσκεται στο πλευρό όλων των των δοκιμαζόμενων από τον σεισμό κατοίκων των εν Τουρκία ενορίων του Πατριαρχείου Αντιοχείας εξέφρασε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Ιωάννης κατά τις ποιμαντικές του επισκέψεις σε Μερσίνη, Αλεξανδρέττα και Αντιόχεια.

Ο Προκαθήμενος της Αντιοχειανής Εκκλησίας φέτος έκανε Μεγάλη Εβδομάδα στις πληγείσες ενορίες ενώ το “Χριστός Ανέστη” ακούστηκε και στα ερείπια του ναού των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Αντιόχεια.

Κατά τη Δεύτερη ημέρα του Πάσχα ο Πατριάρχης Αντιοχείας είχε συνάντηση με την Ορθόδοξη Κοινότητα της Μερσίνης και τους κληρικούς των περιοχών Μερσίνης και Αντιόχειας. “Ο Πατριάρχης Ιωάννης στέκεται δίπλα στα παιδιά του από τη στιγμή που έγινε ο σεισμός ενισχύει με όλες τις δυνάμεις τους”, ανέφερε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γιαν Αράμπ ευχαριστώντας παράλληλα και τις τοπικές αρχές για το ενδιαφέρον και την αμέριστη στήριξη που παρέχουν.

Ο κ.κ. Ιωάννης αντάλλαξε ευχές με τους ενορίτες οι οποίοι εξέφρασαν τη χαρά τους για την επίσκεψη η οποία τους δίνει δύναμη και κουράγιο ενώ προσέφεραν ως δώρο στον Πατριάρχη μία εικόνα.

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr

Τελευταία Επεξεργασία: