Έρχεται το μεγάλο πακέτο για αναδρομικά  για 190.000 συνταξιούχους ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ – ΕΦΚΑ εισφορές

Έρχεται το μεγάλο πακέτο για αναδρομικά  για 190.000 συνταξιούχους ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕΕΦΚΑ εισφορές – Δύο πακέτα αναδρομικών σε 100.000 συνταξιούχους καταβάλλονται μαζί με τις πληρωμές των συντάξεων Δεκεμβρίου

Όπως αναφέρεις δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το τέλος του επόμενου μήνα θα ακολουθήσει το μεγάλο πακέτο αναδρομικών και αυξήσεων σε 190.000 συνταξιούχους που έχουν πάνω από 30 συντάξιμα έτη.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Ειδικότερα:

1. Προσωρινές συντάξεις

Αυτές τις ημέρες μαζί με την τακτική πληρωμή των συντάξεων Δεκεμβρίου (μέχρι και την Παρασκευή) καταβάλλονται τα αναδρομικά (από 1.100 ευρώ σε περίπου 6.900 ευρώ) των 35.000 προσωρινών συντάξεων σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016 και περιμένουν ακόμα την έκδοση της οριστικής τους.

Η προσωρινή σύνταξη στα Ταμεία των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα αυξάνεται αναδρομικά από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και εφόσον αυτή υποβλήθηκε μετά τον Μάιο 2016 στο 80% του μέσου μισθού του τελευταίου 12μήνου έναντι του 50% του μέσου μισθού του τελευταίου 12μήνου όπως ίσχυε παγίως για τις μη ηλεκτρονικές αιτήσεις.

Ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες , τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες, η προσωρινή σύνταξη αυξάνεται στο 70% από 50%. Στις αναπηρικές θα καταβάλλονται προσωρινές συντάξεις ανάλογα με το ποσοστό αναπηρίας ως εξής: προσωρινή 75% με ποσοστό αναπηρίας από 67% έως και 79,9% και προσωρινή 50% με αναπηρία έως 66,99%.Τα πλαφόν της προσωρινής σύνταξης δεν αλλάζουν. Για τους μισθωτούς η προσωρινή είναι έως 768 ευρώ δηλαδή έως δύο Εθνικές Συντάξεις, ενώ για τους επαγγελματίες έως 960 ευρώ δηλαδή έως 2,5 συντάξεις. Το κατώτατο πλαφόν παραμένει για όλους στα 384 ευρώ δηλαδή μια Εθνική Σύνταξη.

 2. Αναδρομικά 11 μήνου

Με τις συντάξεις Δεκεμβρίου καταβάλλονται και τα υπόλοιπα των αναδρομικών του 11μήνου σε 65.251 παλαιούς συνταξιούχους ( είχαν συνταξιοδοτηθεί πριν από τον Μάιο του 2016) που είχαν λάβει στα τέλη Οκτωβρίου μικρότερο ποσό αναδρομικών από αυτό που δικαιούνται για το 11μηνο Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016. Συνολικά θα τους καταβληθούν έως την Παρασκευή 17.205.303,67 ευρώ.Κατ΄εξαίρεση η καταβολή των μειώσεων στους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου του 2020.

Η εν λόγω κατηγορία συνταξιούχων είναι δικαιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης είναι δικαιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης πριν ή κατά τη διάρκεια του 11μήνου ή έπειτα από αυτό. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά δύο προϋποθέσεις:

  • Υπέβαλαν αίτηση πριν από το Μάιο του 2020
  • Πληρώθηκαν για πρώτη φορά τη μηνιαία οριστική σύνταξη τον Ιούνιο του 2015 .

Αυτοί οι συνταξιούχοι από όποιο Ταμείο και αν προέρχονται του Δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα είτε δεν έλαβαν αναδρομικά στα τέλη Οκτωβρίου ενώ δικαιούνται είτε έλαβαν μικρότερα ποσά από αυτά που δικαιούνται. Όλοι αυτοί οι συνταξιούχοι θα εξοφληθούν τα υπόλοιπα των αναδρομικών τους έως την Παρασκευή.

Έρχεται το μεγάλο πακέτο για αναδρομικά για 190.000 συνταξιούχους ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ – ΕΦΚΑ εισφορές – Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για τις ασφαλιστικές εισφορες Οκτωβρίου

Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) τα ενιαία ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών) του μηνός Οκτωβρίου 2020 για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες, με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020.

Στα ειδοποιητήρια Οκτωβρίου περιλαμβάνονται προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής εισφορών περιόδου Ιανουαρίου 2020 έως Σεπτεμβρίου 2020.

Επίσης, παρατείνεται η ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης εκκαθάρισης ασφαλιστικών εισφορών έτους 2019 και των νέων δόσεων εκκαθάρισης ετών 2017 και 2018 έως τις 31.3.2021, σύμφωνα με σχετική τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Αντίστοιχα μεταφέρεται και η καταληκτική ημερομηνία των επόμενων τεσσάρων δόσεων έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα.

Κορωνοϊός- Τελευταία ΝΕΑ: Πότε ανοίγουν σχολεία, λιανεμπόριο και εστίαση – Όλες οι ημερομηνίες

Κορονοϊός LIVE – Μετέωρα: Διέσωσαν μοναχό που είχε εγκλωβιστεί στα Μετέωρα – Κόλλησε τους διασώστες του

«Βόμβα» μεγατόνων: Ξεχάστε όσα ξέρατε σε συντάξεις, μισθούς και επιδόματα – Τέλος στις πρόωρες, ιδιωτική ασφάλιση

Τελευταία Επεξεργασία: