Εσπερινός της Αγάπης και Δεύτερη ημέρα του Πάσχα στην Ναύπακτο

Ι.Μ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Πανηγυρικά τελέσθηκε και φέτος ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ναυπακτο. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, τέλεσε το απόγευμα της Κυριακής τον Αναστάσιμο Εσπερινό στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου, πλαισιούμενος από τους Εφημερίους και Ιεροκήρυκες της Πόλης και με την συμμετοχή πολλών πιστών.

Πριν την έναρξη της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ενδύθηκε την αρχιερατική στολή του στο μέσον του Ιερού Ναού, ενώ στα εσπέρια Στιχηρά θυμίασε τον κυρίως Ναό, αλλά και τον Γυναικωνίτη. Στην συνέχεια, κατά το έθος, εκφωνήθηκε το Ευαγγέλιο σε διάφορες γλώσσες, όπως στα Σερβικά, στα Αγγλικά, στα Γαλλικά και στα αρχαιοπρεπή Ομηρικά. Κατόπιν αναγνωσθηκε η Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Πάσχα από τον Πρωτοπ. π. Θωμά Βαμβινη, Γενικο Αρχιερατικό της Μητροπόλεως.

Κατά την απόλυση ο Σεβασμιώτατος σχολίασε με συντομια την φράση «Ούσης οψίας τη ημερα εκείνη»,τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να σκεφτόμαστε πως αυτήν την απογευματινή ώρα εμφανίσθηκε ο Χριστός στους Μαθητές Του.

» Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr