Ευρωπαϊκός διχασμός για το πλαφόν στο φυσικό αέριο

Η Ευρώπη δεν μπορεί να καταλήξει σε μια συμφωνία για πλαφόν στο φυσικό αέριο και οι αρμόδιοι υπουργοί Ενέργειας θα συναντηθούν και πάλι στις 13 Δεκεμβρίου.
Το πλαφόν στο φυσικό αέριο εξακολουθεί να διχάζει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς η Ελλάδα και ακόμη 14 χώρες που είχαν ταχθεί υπέρ ενός λειτουργικού πλαφόν, θεωρούν ότι το όριο των 275 ευρώ ανά μεβαγατώρα πολύ υψηλό και τον σχετικό μηχανισμό διόρθωσης των τιμών ουσιαστικά ανεφάρμοστο λόγω των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί για την ενεργοποίησή του.

«To να μπει ένα πλαφόν στα 275 ευρώ, δεν είναι στην ουσία πλαφόν. Η ενεργειακή κρίση είναι σοκαριστική για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Χάνουμε πολύτιμο χρόνο χωρίς αποτελέσματα», ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Οι όποιες αποφάσεις μετατέθηκαν για το νέο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας στα μέσα Δεκεμβρίου καθώς Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Κροατία, Πολωνία, Βέλγιο, Ιταλία, Ισπανία και Μάλτα αρνήθηκαν να εγκρίνουν τους κανονισμούς αδειοδότησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενεργειακής αλληλεγγύης εάν δε βρεθεί ικανοποιητική λύση ως προς διορθωτικό μηχανισμό.  » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr

Τελευταία Επεξεργασία: