Εξόδιος Ακολουθία της Καθηγουμένης της Ι.Μ. Αγίου Κοσμά Αιτωλού Θέρμου

Ι.Μ. ΑΙΤΩΛΙΑΣ: Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 21ης Μαρτίου 2023 η Εξόδιος Ακολουθία της μακαριστής Γερόντισσας Ευθυμίας Γκελτή, Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίου Κοσμά Αιτωλού, που βρίσκεται στην γενέτειρα του Αγίου, το Μέγα Δένδρο Αιτωλίας.

Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος και συγχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός. Συμμετείχε πλειάδα κληρικών, με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο, αρχιμ. Θεόκλητο Ράπτη, καθώς και όλες οι γυναικείες μοναστικές αδελφότητες της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπυρίδων Κωνσταντάρας, Αντιδήμαρχοι και πλήθος Χριστιανών.

Κατά την επικήδειο προσλαλιά του ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός ανέφερε ότι διανύουμε την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και ετοιμαζόμαστε να εισέλθουμε στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, να συμπορευθούμε με τον Χριστό στο εκούσιο Πάθος Του και να συναναστηθούμε μαζί Του, κατά ένδοξη και λαμπροφόρο ημέρα της Αναστάσεώς Του.

Και ενώ βρισκόμαστε στο μέσον αυτής της περιόδου η μακαριστή,

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr

Τελευταία Επεξεργασία: