ΦΑΝΑΡΙ: Συγκίνηση στην υπογραφή της Συνοδικής και Πατριαρχικής Πράξεως της Αγιοκατατάξεως του Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου

Ι.Μ ΒΕΡΟΙΑΣ: Σε κλίμα συγκινήσεως και πνευματικής ευφροσύνης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι η τελετή υπογραφής της Πατριαρχικής και Συνοδικής Πράξεως της Αγιοκατατάξεως του πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Ιερεμίου Α´ και του Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου, του Μικραγιαννανίτου, στις αγιολογικές δέλτους της κατά Ανατολάς Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Στην τελετή χοροστάτησε η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συγχοροστατούντων και των μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ παρίσταντο πολλοί αρχιερείς του Οικουμενικού Θρόνου και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατά την τελετή αναγνώσθηκε από τον Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Γρηγόριο Φραγκάκη, η Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη της Αγιοκατατάξεως των δύο νέων αγίων και στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος και οι Συνοδικοί Ιεράρχες υπέγραψαν τις Πατριαρχικές και Συνοδικές Πράξεις Αγιοκατατάξεως των νέων Αγίων, στη ζωή και την προσφορά των οποίων αναφέρθηκε στην ομιλία του εκτενώς και ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης.

» Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr