Φτάνει το κοινωνικό μέρισμα 2020 αλλά για λίγους! Επίδομα θέρμανσης – 120 δόσεις ρύθμιση

Φτάνει το κοινωνικό μέρισμα 2020 αλλά για λίγους! Επίδομα θέρμανσης – 120 δόσεις ρύθμιση – Στο παραπέντε του 2020 η κυβέρνηση εξετάζει να δοθεί ένα τύπου κοινωνικό μέρισμα – έκτακτο δώρο Χριστουγέννων σε δύο κατηγορίες πολιτών

Η παράταση του lockdown για μία εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ανεβάζει τον λογαριασμό καθώς η παρατάσεις στις αναστολές εργασίας θα είναι μαζικές και έτσι το κράτος θα κληθεί να πληρώσει και μέρος του Δεκεμβρίου με το επίδομα 800 ευρώ.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Παράλληλα, το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής πήγε ανέλπιστα καλά. Σήμερα, θα γίνει η 3η πληρωμή και θα καταβληθούν πάνω από 600 εκατ. ευρώ τα οποία δεν είχαν αρχικά προϋπολογιστεί. Υπολόγιζαν στο οικονομικό επιτελείο ότι η 4η φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής θα απορροφήσει περί τα 1,2 δισ. ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά η προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών για εξεύρεση πόρων για έκτακτο δώρο Χριστουγέννων – Κοινωνικό μέρισμα δεν έχει εγκαταλειφθεί. Τι ισχύει όμως με τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους υγειονομικούς.

  • Όσον αφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους υπάρχει ζήτημα με όσους δεν πήραν αναδρομικά. Ένα σενάριο θέλει το έκτακτο δώρο Χριστουγέννων να δίνεται σε όσους έχουν απωλέσει το ΕΚΑΣ ή στους δικαιούχους της σύνταξης γήρατος.
  • Η κατάσταση στα νοσοκομεία όλης της χώρας είναι δύσκολα με τους υγειονομικούς να είναι στη πρώτη γραμμή της μάχης και πλέον η κυβέρνηση ψάχνει να βρει πόρους ώστε να ανακοινώσει μία έκτακτη ενίσχυση όπως αυτή που δόθηκε το Πάσχα.

Φτάνει το κοινωνικό μέρισμα 2020 αλλά για λίγους! Επίδομα θέρμανσης – 120 δόσεις ρύθμιση – Διευκρινήσεις από τον Σταϊκούρα

Διευκρινήσεις για τον τρόπο χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2020-2021 στους νέους δικαιούχους έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη αναφερόμενος στη σχετική τροπολογία του υπουργείου.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, το επίδομα θα καταβληθεί και στα νοικοκυριά ανά την επικράτεια που καταναλώνουν φυσικό αέριο ή υγραέριο, ενώ τα νοικοκυριά ορεινών περιοχών με έως 2.500 κατοίκους που καταναλώνουν καυσόξυλα ή pellet θα λάβουν και αυτά το επίδομα θέρμανσης.

Αλλάζει υπολογισμός του επιδόματος θέρμανσης

Σχετικά με τον τρόπο του υπολογισμού του επιδόματος είπε ότι αλλάζει καθώς θα λαμβάνονται υπόψη πλέον οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή της χώρας. Επίσης τόνισε ότι ο υπολογισμός του επιδόματος θα βασίζεται σε αποτελέσματα της έρευνας της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Τα ποσά του επιδόματος

Το ποσό του επιδόματος θα κυμαίνεται από 80 ευρώ έως και 600 ευρώ με 700 ευρώ για πολίτες των περιοχών με πολύ αυξημένες ανάγκες θέρμανσης. Επίσης σημείωσε πως η υπουργική απόφαση για τα επιδοτούμενα είδη θέρμανσης θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ ο στόχος είναι να τεθεί σε λειτουργία εντός του Δεκεμβρίου η σχετική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων.

Φτάνει το κοινωνικό μέρισμα 2020 αλλά για λίγους! Επίδομα θέρμανσης – 120 δόσεις ρύθμιση – Επανένταξη στη ρύθμιση με καταβολή του Νοεμβρίου

Δεύτερη ευκαιρία παρέχεται στους οφειλέτες του Δημοσίου οι οποίοι στη διάρκεια της πανδημίας έχασαν τη ρύθμιση των 100 ή των 120 δόσεων να επανενταχθούν, υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβάλουν κανονικά τη δόση του Νοεμβρίου και φυσικά των επόμενων μηνών.

Επίσης παρατείνονται και οι πληρωμές των δόσεων ρυθμίσεων της εφορίας για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας.

Σε ό,τι αφορά την επανένταξη στις ρυθμίσεις των 100 ή 120 δόσεων, οι δόσεις που δεν έχουν καταβληθεί θα προστεθούν στο τέλος της ρύθμισης, δηλαδή μετά την καταβολή της τελευταίας προγραμματισμένης δόσης, με αποτέλεσμα να επεκταθεί αντίστοιχα ο χρόνος αποπληρωμής της οφειλής.

Σε ό,τι αφορά την επανένταξη στις ρυθμίσεις των 100 ή 120 δόσεων, οι δόσεις που δεν έχουν καταβληθεί θα προστεθούν στο τέλος της ρύθμισης, δηλαδή μετά την καταβολή της τελευταίας προγραμματισμένης δόσης, με αποτέλεσμα να επεκταθεί αντίστοιχα ο χρόνος αποπληρωμής της οφειλής.

Σύμφωνα με την απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, οι οφειλέτες που έχουν πληγεί από την πανδημία και την περίοδο Μαρτίου 2020-Οκτωβρίου 2020 και δεν μπόρεσαν να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις, με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτός ρύθμισης των 120 δόσεων, μπορούν τώρα να συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις των ρυθμίσεών τους από τον Νοέμβριο και μετά.

Επιστρεπτέα προκαταβολή 4, 400 ευρώ ΟΑΕΔ, 800 ευρώ πληρωμή για την αποζημίωση: Τα τελευταία νέα

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: 100.000 συνταξιούχοι λαμβάνουν αναδρομικά ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ – Κοινωνικό μέρισμα 2020

Κοινωνικό μέρισμα 2020, 800 ευρώ ΕΡΓΑΝΗ, 400 ευρώ ΟΑΕΔ: Επιδόματα online

Τελευταία τροποποίηση στις 27/11/2020 21:07