Goldman Sachs: Βλέπει επιστροφή της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα  Οι εκτιμήσεις για τις εκλογές

«Η ελληνική οικονομία αυτή τη στιγμή απολαμβάνει υψηλότερη ανάπτυξη και χαμηλότερο πληθωρισμό από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, ενώ η χώρα ετοιμάζεται για γενικές εκλογές στις 21 Μαΐου», σημειώνει σε συνοπτικό σχόλιό της για την οικονομική κατάσταση στη χώρα η Goldman Sachs.
Εκτιμά ότι μια συνεπής εφαρμογή από την Αθήνα των σχεδίων για αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης μέσα στο 2023 θα δώσει την τελική ώθηση για να επιστρέψει η Ελλάδα σε επενδυτική βαθμίδα.

Σχετικά με τις εκλογές, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αναφέρει πως «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ωστόσο δείχνουν ότι είναι απίθανο το κόμμα που προηγείται να μπορέσει να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Συμπερασματικά, σημειώνει πως δύο είναι οι πιο πιθανές εξελίξεις: είτε μια κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είτε θα προκηρυχθούν νέες εκλογές στις αρχές Ιουλίου με τη χρήση της ενισχυμένης αναλογικής, που προβλέπει μπόνους εδρών για το πρώτο κόμμα.  » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr

Τελευταία Επεξεργασία: