Η Εορτή της Πρωτοχρονιάς στην Kύμη

Ι.Μ. ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ: Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς εσπέρας Σαββάτου 31 Δεκεμβρίου 2022 τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτή στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Κύμης χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτατου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με ιερουργό στον εσπερινό τον Πανοσ Αρχιμ Πρόδρομο Γκέγκε και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Επίσης συμμετείχαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ Ελευθέριος Σταμπέλος και πολλοί ιερείς εκ των ώμορων ενοριών της Κύμης.

Μετά το πέρας του εόρτιου εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ευχήθηκε απευθύνοντας τις πατρικές και εόρτιες ευχες του για την επικείμενη ανατολή του νέου έτους προς όλους τους πιστούς που αποτελούν το ευσεβές και χριστεπώνυμο πλήρωμα της ιεράς μητροπόλεως.

Ακολούθως κατά την τοπική παράδοση όπως είθισται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ με την ποιμαντική καθοδήγηση και μέριμνα του έψαλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα η χορωδία της βυζαντινής μουσικής της ιεράς μητροπόλεως με τον Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης κ.

» Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr