Η Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου στο Αγρίνιο

Ι.Μ. ΑΙΤΩΛΙΑΣ: Στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου, πολιούχου του Αγρινίου ιερούργησε σήμερα, πρώτη Κυριακή του Τριωδίου, Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου, 5 Φεβρουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και τέλεσε τα ιερά μνημόσυνα τριών κεκοιμημένων ενοριτών. Επίσης χειροθέτησε δύο νέους αναγνώστες, τους μαθητές κ. Γρηγόριο Κατσιάδα και κ. Αριστείδη Ζαρκανίτη στους οποίους ευχήθηκε να διακονούν με ήθος, ταπείνωση και ευλάβεια τον Επίσκοπό τους και την Εκκλησία∙ να είναι επιμελείς στα μαθήματά τους και να αποτελούν υποδείγματα στο σχολικό και οικογενειακό τους περιβάλλον.

Κηρύσσοντας τον θείο λόγο στους πιστούς που κατέκλυσαν των Ιερό Ναό ανέλυσε την πορεία του Φαρισαίου της ευαγγελικής παραβολής.

Τόνισε, ότι ενώ η πρόθεση και ο σκοπός του ήταν καλά, εντούτοις ο τρόπος που προσεύχεται και που αντιλαμβάνεται τον Θεό αποδεικνύει το τεράστιο χάσμα πού τον χωρίζει από το Θεό,

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr

Τελευταία Επεξεργασία: