Η πανήγυρις των Εισοδίων της Θεοτόκου στη Ιερά Μονή Χιλανδαρίου

Ιερά Μονή Χιλανδαρίου: Με την δέσουσα λαμπρότητα και σύμφωνα με την Αγιορειτική παράδοση και τάξη, εορτάσθηκαν την Κυριακή (21/11/22, π.ε.) στην Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου η Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου τιμάται το Καθολικό της Μονής.

Η Ιερά Μονή Χιλανδαρίου αποτελεί για τους Σέρβους το σημαντικότερο κέντρο του σερβικού πολιτισμού με σημαντική συμβολή στη παιδεία και τη πνευματικότητα των Σέρβων.

Προσκεκλημένοι του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Γέροντος Μεθοδίου ήταν ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βράνιε κύριος Παχώμιος εκ του Πατριαρχείου Σερβίας και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.

Είναι παλαιά αγιορειτική παράδοση στις πανηγύρεις των Μονών να προσέρχονται Ηγούμενοι άλλων αγιορειτικών Μονών και να συμμετέχουν στις ιερές πανηγύρεις. Ιδιαίτερα όμως τις Μονές Βατοπαιδίου και Χιλανδαρίου τις συνδέουν ιδιαίτεροι στενοί και αδελφικοί δεσμοί καθώς οι κτήτορες της Μονής Χιλιανδαρίου Άγιοι Σάββας πρώτος Αρχιεπίσκοπος Σερβίας και ο κατά σάρκα πατέρας του Συμεών ο Μυροβλήτης υπήρξαν Βατοπαιδινοί Μοναχοί.

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr

Τελευταία Επεξεργασία: