Ιράκ: Θέλει να εμβαθύνει τις σχέσεις με την Τουρκία

ΙΡΑΚ: Ο Ιρακινός υφυπουργός Εξωτερικών την Τρίτη συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας στην Άγκυρα για να εμβαθύνουν τις διμερείς σχέσεις, μεταξύ άλλων με τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ταξιδιωτών μεταξύ των δύο χωρών και την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Κατά τη συνάντηση, κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να «διευκολύνει τις διαδικασίες για τη χορήγηση βίζας εισόδου σε Ιρακινούς πολίτες που επιθυμούν να επισκεφθούν την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών για την ανανέωση της άδειας διαμονής τους», μετέδωσε σήμερα το Ιρακινό Πρακτορείο Ειδήσεων (INA), επικαλούμενο τον Ιρακινό αξιωματούχο.

«Η νέα κυβέρνηση στη Βαγδάτη επιθυμεί να δημιουργήσει καλές σχέσεις με όλες τις γειτονικές χώρες, ιδιαίτερα με την Τουρκία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όσον αφορά την τουρκική πλευρά, ο υφυπουργός του υπουργείου Εσωτερικών συμφώνησε να εξετάσει τρόπους βελτίωσης των αιτήσεων για βίζα εισόδου και άδεια παραμονής.

Τόνισε επίσης: «Μία από τις σταθερές της εξωτερικής μας πολιτικής είναι να υποστηρίζουμε το Ιράκ και να το υποστηρίζουμε και να το υποστηρίζουμε σε πολλούς τομείς, » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr