Ισημερινή Γουινέα: Οι αρχές επιβεβαίωσαν οκτώ νέα κρούσματα ιού Μάρμπουργκ, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Ιός Μάρμπουργκ: Οκτώ νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ιού Μάρμπουργκ έχουν αναφερθεί στην Ισημερινή Γουινέα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Αυτό ανεβάζει το σύνολο των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε εννέα και των πιθανών κρουσμάτων σε 20 από τότε που κηρύχθηκε τον Φεβρουάριο το ξέσπασμα της φονικής ασθένειας που μοιάζει με τον Έμπολα. Έχουν αναφερθεί 20 θάνατοι.

Από τις οκτώ νέες περιπτώσεις, οι δύο αναφέρθηκαν στην επαρχία Κίε-Ντεμ, τέσσερις στην επαρχία Λιτοράλ και δύο στην επαρχία Σέντρο-Σουρ, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Οι περιοχές όπου αναφέρονται κρούσματα απέχουν περίπου 150 χιλιόμετρα η μία από την άλλη, το οποίο υποδηλώνει ευρύτερη μετάδοση του ιού, ανέφερε ο ΠΟΥ.

«Η επιβεβαίωση αυτών των νέων κρουσμάτων είναι ένα κρίσιμο μήνυμα για την εντατικοποίηση των προσπαθειών αντιμετώπισης προκειμένου να σταματήσει την αλυσίδα μετάδοσης», ανέφερε σε ανακοίνωση η επικεφαλής του ΠΟΥ για την Αφρική Ματσιντίσο Μοέτι.

Η νόσος του ιού Μάρμπουργκ προκαλεί αιμορραγικό πυρετό και μπορεί να έχει ποσοστό θνητότητας έως 88%,  » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr

Τελευταία Επεξεργασία: