Κατελήφθη βιαίως ο Ι.Ν. του χωριού Ρινγκάτς στην περιφέρεια Τσερνοβτσί της Ουκρανίας

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΑ: Ένοπλοι οπαδοί της «Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας» άρπαξαν τον ιερό ναό της Αναλήψεως του Κυρίου στο χωριό Ρινγκάτς στην περιφέρεια Τσερνοβτσί της Ουκρανίας Αυτό αναφέρει επικαλούμενη το Μορφωτικό Ενημερωτικό Τμήμα της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας η ιστοσελίδα «Πραβοσλαβνάγια ζιζν» («Ορθόδοξη ζωή»).

Επισημαίνεται ότι στις 20 Μαΐου 2023 η κοινότητα ετοιμαζόταν για την πανήγυρη, στον ναό ευρίσκονταν ο εφημέριος πρωθιερέας Σεραφείμ Ντουμίτροβιτς, μια εκ των ενοριτών και η επίτροπος του ναού. Περί τις 9 π.μ. κατέφθασε στο ναό λεωφορείο με 40 περίπου ενόπλους, οι οποίοι αυτοσυστήθηκαν ως «ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας». Εισόρμησαν στον χώρο και ασκώντας φυσική βία κατέλαβαν το κτήριο του ναού. Η επιδρομική επίθεση πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή υπαλλήλων της «Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας».

«Ο εφημέριος με την επίτροπο και έναν άλλο πιστό κλειδώθηκαν μέσα στον ναό. Οι επιδρομείς έσπασαν την πόρτα, στη συνέχεια τα κάγκελα και εισέβαλαν στον ναό. Εκεί αφού χτύπησαν τον εφημέριο στο πρόσωπο,

» Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr