Καβάλα: Το κατόρθωμα του ΑΔΡΙΑ και η γενναιότητα του πληρώματός του

Καβάλα: Ήταν 6 Δεκεμβρίου 1943, ανήμερα της εορτής του προστάτη των ναυτικών Αγίου Νικολάου, όταν το εναπομείναν τμήμα του θρυλικού αντιτορπιλικού ΑΔΡΙΑΣ κατέπλεε περήφανο στο συμμαχικό λιμάνι της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο.
Η σημαντική αυτή στιγμή για την ιστορία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που αποτυπώνει την ανδρεία και τον πατριωτισμό του γενναίου πληρώματος του σκάφους, ζωντάνεψε ξανά στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της δημοσιογράφου Μαργαρίτας Πουρνάρα με τίτλο: «ΑΔΡΙΑΣ – Ήταν όλοι τους ήρωες», από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, στην κατάμεστη από κόσμο μεγάλη σάλα του ιστορικού ξενοδοχείου Ιμαρέτ, στην παλιά πόλη της Καβάλας, οι μνήμες ταξίδεψαν ογδόντα χρόνια πίσω, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ερευνητικό κέντρο MOHA για την παρουσίαση του βιβλίου.

Ξετυλίγοντας νήμα της ιστορίας

Το βράδυ της 22ας Οκτωβρίου 1943, το αντιτορπιλικό ΑΔΡΙΑΣ διατάχθηκε να πλεύσει από την Κω προς την Κάλυμνο επιχειρώντας αντιπερισπασμό και παραπλάνηση εναντίον εχθρικών μονάδων επιφανείας.  » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr

Τελευταία Επεξεργασία: