ΚΕΑ: Υπαγωγή με απλή δήλωση των εισοδημάτων

: Με χαιρετισμό της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου, άρχισε η διήμερη συνάντηση ανάμεσα σε διοικητικούς εκπροσώπους 23 χωρών-μελών της Ε.Ε. που εφαρμόζουν προγράμματα ελάχιστου εισοδήματος, μεταξύ των οποίων και οι Έλληνες εκπρόσωποι για το (ΚΕΑ).

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπογράμμισε την καινοτομία της υπαγωγής στο ΚΕΑ με απλή δήλωση των εισοδημάτων για τους τελευταίους έξι μήνες, δίχως προσφυγή στα στοιχεία φορολογίας που αναφέρονται σε 1,5 χρόνο πριν. Καινοτομία που, όπως είπε, στηρίχθηκε στην άμεση (on-line) διασταύρωση επτά διαφορετικών δημόσιων δεδομένων και ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα επιβεβαίωσης των στοιχείων του δικαιούχου του .

Η κ. Φωτίου αναφέρθηκε στη συνέχιση της καινοτομίας που είχε εισαχθεί με την προπληρωμένη, τραπεζική Κάρτα Αλληλεγγύης στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης (2015-2016). «Δηλαδή, την πίστωση του 50% του χρηματικού επιδόματος σε προπληρωμένη τραπεζική κάρτα για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών στα θεσμοθετημένα κανάλια της αγοράς, τη μείωση της φοροδιαφυγής και την παράλληλη τόνωση του ηλεκτρονικού εμπορίου».

Επίσης, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης μίλησε για τα αποτελέσματα του εξαιρετικού σχεδιασμού του προγράμματος που στόχευσε σωστά τα νοικοκυριά σε ανάγκη, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους. Όπως σημείωσε, «από τους 700.000 (προϋπολογιζόμενους) δικαιούχους, σήμερα οι συμμετέχοντες στο είναι περίπου 470.000.