ΚΕΡΚΥΡΑ: Ολοκληρώθηκαν οι διαλέξεις του Ελεύθερου Πανεπιστημίου της Μητροπόλεως

Ι.Μ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 1 Ιουνίου 2023 οι διαλέξεις του Ελεύθερου Πανεπιστημίου της Μητροπόλεως Κερκύρας για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Το πρόγραμμα διεξήχθη στο Πνευματικό Κέντρο της τοπικής Εκκλησίας, με την ευλογία και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου. Ομιλητής ήταν ο ομότιμος καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Νίκος Παπαδημητρίου. Θέμα της τρίτης διάλεξης ήταν “ο Ολοκληρωτισμός των Μετρίων ή η Ισότητα προς τα κάτω (Cancel Culture)”.
Ο ομιλητής επεσήμανε την πνευματική και πολιτισμική γήρανση της Ευρώπης σήμερα, η οποία έχει στραφεί, στα πλαίσια του δικαιωματισμού, στην διαμόρφωση ενός νέου πολιτισμικού προτύπου, που ορίζεται από το πολιτικώς ορθόν. Στην πραγματικότητα όμως, ακολουθεί την λογική των Γάλλων Διαφωτιστών Bouonarroti και Babeuf, ότι για να αντιμετωπίσεις τις κοινωνικές ανισότητες, χρειάζεται να αποθεώνεις τους πάντες εξισώνοντας όχι τα δικαιώματά τους, αλλά την ποιότητά τους, επομένως τραβώντας το επίπεδο της κοινωνίας προς τα κάτω. Φτάνουμε έτσι σε έναν ολοκληρωτισμό των μετρίων,

» Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr