Κίνα: Νέες συγκρούσεις στη χώρα μετά το αίτημα για καταστολή

Κίνα: Οι εντάσεις συνεχίζονται στην Κίνα, όπου νέες συγκρούσεις ξέσπασαν στη διάρκεια της νύχτας που πέρασε ανάμεσα σε διαδηλωτές και τις δυνάμεις της τάξης, παρά το αίτημα για «καταστολή» από τις αρχές ώστε να…
περιοριστεί το κύμα αυτό οργής σε πανεθνικό επίπεδο κατά των υγειονομικών περιορισμών για την αναχαίτιση της COVID-19 και υπέρ περισσότερων ελευθεριών.

Οι αρχές της χώρας αντιμετωπίζουν το πιο εκτεταμένο κύμα διαμαρτυριών μετά τις κινητοποιήσεις υπέρ της δημοκρατίας στην πλατεία Τιενανμέν το 1989 και την αιματηρή καταστολή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σαρλ Μισέλ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του θεσμού που εκπροσωπεί τα κράτη μέλη της ΕΕ, αναμένεται σήμερα στο Πεκίνο, όπου αύριο, Πέμπτη, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, τον πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ και τον πρόεδρο της διαρκούς επιτροπής του Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου (ANP) Βου Μπανγκούο.

Χθες, η Επιτροπή Πολιτικών και Νομικών Υποθέσεων του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, η οποία επιβλέπει τις δυνάμεις της τάξης,  » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr

Τελευταία Επεξεργασία: