Κοινωνικό μέρισμα 2020 αίτηση ενόψει στο koinonikomerisma.Gr – Αναδρομικά ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ – Συντάξεις online – ΟΠΕΚΕΠΕ

Κοινωνικό μέρισμα 2020 αίτηση ενόψει στο koinonikomerisma.Gr – Αναδρομικά ΙΚΑ (ika.gr), ΟΑΕΕ (oaee.gr), ΝΑΤ (nat.gr) – Συντάξεις online – ΟΠΕΚΕΠΕ – Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

NEWS: H Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω του δεύτερου κύματος της , με χιλιάδες πολίτες να περιμένουν το  για να πάρουν οικονομική ανάσα. Έως και την τελευταία στιγμή στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζεται το σενάριο ώστε να δοθεί τελικά σε ευάλωτες ομάδες.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Σύγχυση έχει δημιουργηθεί στους συμπολίτες μας τις τελευταίες ημέρες και του κοινωνικού μερίσματος που περίμεναν να ακούσουν με αγωνία τα κριτήρια για το 2020.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην δώσει  για το 2020 λόγο έλλειψης πλεονάσματος.

Υπάρχον όμως τελικά σκέψεις στο ώστε να δοθεί κοινωνικό μέρισμα για το 2020 σε δύο ευάλωτες κατηγορίες δικαιούχων.

Εν αναμονή των Χριστουγέννων και πολλοί είναι οι πολίτες που περιμέναν στο τέλος της χρονιάς, όπως κάθε χρόνο, να λάβουν «οικονομική ανάσα» με το κοινωνικό μέρισμα. Ωστόσο, με έκπληξη διαπίστωσαν, πως στα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δεν υπήρχε καμία αναφορά στο κοινωνικό μέρισμα. Αντί κοινωνικού μερίσματος, φέτος η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει διπλάσιο ύψος ενίσχυσης στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος μέσα στο Δεκέμβριο.

Οι που εξετάζει η κυβέρνηση να λάβουν τελικά το κοινωνικό μέρισμα είναι:

-Χαμηλοσυνταξιούχοι. Συνταξιούχοι με συντάξεις κάτω των 1.000€ ευρώ, οι οποίοι δεν έλαβαν αναδρομικά κατά την περίοδο Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016.

-Άνεργοι και εργαζόμενοι που πλήττονται οικονομικά από την πανδημία του κορονοϊού.

Τα κριτήρια και οι αναμένεται να καθοριστούν τελικά τις επόμενες ημέρες όπου θα κατατεθεί στη Βουλή και το τελικό σχέδιο για τον προϋπολογισμό του 2021.

Το  δόθηκε τελευταία φορά πριν από ένα χρόνο και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2019 και αφορούσε περίπου 300.000 νοικοκυριά. Το ύψος του ποσού για το κοινωνικό μέρισμα το 2019 ανερχόταν στο ποσό των 700€ ευρώ.

Κοινωνικό μέρισμα 2020 αίτηση ενόψει στο koinonikomerisma.Gr – Αναδρομικά ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ – Συντάξεις online – ΟΠΕΚΕΠΕ – Tι γίνεται με τα αναδρομικά

Διευκρινίσεις στο περίπλοκο θέμα σχετικά με τα δικαιολογητικά που χρειάζεται να προσκομίσουν οι κληρονόμοι για να λάβουν τα αναδρομικά θανόντων συνταξιούχων έδωσε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο δικηγόρος Κώστας Τσουκαλάς.

Βασικές προϋποθέσεις -ξεκαθαρίζει ο κ. Τσουκαλάς- είναι ο θανών συνταξιούχος να ζούσε το διάστημα Ιουνίου 2015 – Μαϊου 2016 και να έπαιρνε τη σύνταξη του. Αυτές είναι οι δύο προϋποθέσεις ώστε οι συγγενείς να είναι δικαιούχοι των . Άλλη προϋπόθεση είναι να είχε τις περικοπές των Ν. 4093 και Ν. 4051. Ο κ. Τσουκαλάς απάντησε σε ερωτήσεις τηλεθεατών.

Όταν είμαι κληρονόμος με βάση δημοσιευμένη διαθήκη χρειάζεται να επισυνάψω πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών;

Ναι είναι απαραίτητο το έγγραφο αυτό.

Τα δικαιολογητικά που ζητούν για τα ισχύουν και εφόσον είναι από το 2017; ‘Η πρέπει να τρέχω σε υπηρεσίες για να βγάλω καινούρια;

Το πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών δεν πειράζει να είναι και παλαιότερο. Τα άλλα δύο πιστοποιητικά (περί μη δημοσιευμένης διαθήκης και περί μη αποποίησης κληρονομιάς) οι δημόσιες αρχές τα δέχονται αν είναι του τελευταίου τετραμήνου. Να διευκρινίσουμε εδώ ότι όσοι καταθέσουν έγκαιρα τα πιστοποιητικά θα λάβουν το ποσό που τους αναλογεί έως 31/12, ενώ οι υπόλοιποι έως 28/2/21.

Είπαν ότι τα δικαιολογητικά για τα μπορούμε να τα καταθέσουμε μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Ωστόσο δεν παίρνει τα στοιχεία το σύστημα χωρίς ένα πιστοποιητικό συγκεκριμένο. Τι πρέπει να κάνω;

Εφόσον έχει γίνει η αρχική εγγραφή ο δικαιούχος μένει μέσα στην πλατφόρμα μέχρι να κατατεθούν όλα τα δικαιολογητικά.

Σε όσους έχει μεταβιβαστεί η σύνταξη χηρείας θα δοθούν τα απευθείας ή θα πρέπει να γίνει αίτηση στην πλατφόρμα των κληρονόμων;

Αν η μεταβίβαση της σύνταξης στην χήρα είχε γίνει πριν το 2015-2016, αν υπήρχαν περικοπές αυτές είχανε γίνει επί της , άρα τα τα έχει ήδη δει στον λογαριασμό της. Δεν έχει καμία σχέση η μεταβίβαση σύνταξης με τα αναδρομικά των κληρονόμων.

Κοινωνικό μέρισμα 2020 αίτηση ενόψει στο koinonikomerisma.Gr – Αναδρομικά ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ – Συντάξεις online – ΟΠΕΚΕΠΕ – Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Ιανουαρίου

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, οι  θα καταβληθούν και φέτος αρκετά νωρίτερα, πρακτική που καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια μετά την κατάργηση των δώρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνταξιούχοι που προέρχονται:

-Από τους  (oaee.gr),  (oga.gr)   (nat.gr), τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ, θα καταβληθούν στις 21 Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα.

-Από το  (ika.gr), τις Τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9, θα καταβληθούν στις 22 Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Τρίτη.

-Από το  (ika.gr),, τις Τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8, θα καταβληθούν στις 23 Δεκεμβρίου ημέρα Τετάρτη.

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι συνταξιούχοι θα λάβουν ο κάθε ένας την ίδια ημέρα  και 

Κοινωνικό μέρισμα 2020 αίτηση ενόψει στο koinonikomerisma.Gr – Αναδρομικά ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ – Συντάξεις online – ΟΠΕΚΕΠΕ – Πληρωμή στους αγρότες

Ο (opekepe.gr) έκανε πληρωμές σχεδόν 12 εκατ. ευρώ προς τους αγρότες.

Συγκεκριμένα, στις 17/11- 25/11 πληρώθηκαν 58.187 αγρότες για διάφορα προγράμματα.

Δείτε το πλήρες ενημερωτικό έγγραφο του  ΕΔΩ

 

 

 

Τελευταία Επεξεργασία: