Κόλαφος η HRW: Τούρκοι συνοριοφύλακες σκοτώνουν Σύρους πρόσφυγες

ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΕΑ: Οι τούρκοι συνοριακοί φρουροί βασανίζουν, ανοίγουν πυρ και σκοτώνουν Σύρους πρόσφυγες που προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα, καταγγέλλει η ΜΚΟ Human Rights Watch (HRW), καλώντας την Τουρκία να ερευνήσει αυτά τα περιστατικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

«Οι τούρκοι συνοριοφύλακες ανοίγουν πυρ αδιακρίτως κατά σύρων αμάχων στα σύνορα με την Συρία, βασανίζουν και προσφεύγουν σε υπερβολική χρήση βίας κατά των προσφύγων και των μεταναστών που προσπαθούν να περάσουν στην Τουρκία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση για τους Σύρους πρόσφυγες.

Η τουρκική κυβέρνηση οφείλει να ερευνήσει τις κατάφωρες αυτές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να καταστήσει υπόλογους τους συνοριοφύλακες που ευθύνονται για τις καταχρήσεις αυτές, προσθέτει η οργάνωση.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 12 Σύροι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίσθηκαν από τα πυρά των τούρκων συνοριοφυλάκων από την αρχή της χρονιάς.

Η Τουρκία, η οποία έχει υποδεχθεί 3,6 εκατομμύρια Σύρους που διέφυγαν τον πόλεμο που ρημάζει την χώρα τους από το 2011,  » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr

Τελευταία Επεξεργασία: