Κορονοϊός LIVE: Εμμονή της κυβέρνησης για άνοιγμα των σχολείων στις 8/1 – Αυξάνονται τα κρούσματα, στο… κόκκινο οι λοιμωξιολόγοι (video)

Κορονοϊός LIVE: Εμμονή της κυβέρνησης για άνοιγμα των σχολείων στις 8/1 – Αυξάνονται τα κρούσματα, στο… κόκκινο οι λοιμωξιολόγοι – Την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου σε νέα συνεδρίαση θα αποφασιστεί αν θα ανοίξουν τα σχολεία

NEWS – Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είπε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων. «Η συζήτηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία και σύντομα θα είμαστε σε θέση να πούμε εάν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 8 ή εάν θα υπάρξει κάποια διαοφοροποίηση μεταξύ βαθμίδων», είπε ο κ. Πέτσας.

«Για τις αποφάσεις αναμένουμε την οριστική εισήγηση των ειδικών η οποία είναι είτε ομόφωνη, είτε κατά πλειοψηφία, την ακολουθούμε».

Αυτή τη στιγμή παραμένει στο τραπέζι η πρόταση, με ισχυρές πιθανότητες, να ανοίξουν τα σχολεία είτε την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, είτε τη Δευτέρα 11 του μήνα.

Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται, με δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης να επιστρέψουν τα παιδιά στις τάξεις τους, είναι να μην ανοίξουν ταυτόχρονα οι εκπαιδευτικές βαθμίδες: Να προηγηθούν δηλαδή τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία και να ακολουθήσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Κορονοϊός LIVE: Εμμονή της κυβέρνησης για άνοιγμα των σχολείων στις 8/1 – Αυξάνονται τα κρούσματα, στο… κόκκινο οι λοιμωξιολόγοι – Για τις 8 Γενάρη πηγαίνει το άνοιγμα δημοτικών – νηπιαγωγείων

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει μεγάλο παρασκήνιο σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, καθώς οι ειδικοί έχουν χωριστεί σε «στρατόπεδα» και δεν φαίνεται προς το παρόν να βρίσκεται η «χρυσή τομή». Ενδεικτικό της διαφωνίας που υπήρξε στους ειδικούς για το άνοιγμα των σχολείων είναι ότι η συνεδρίαση που είχαν ξεκίνησε χθες το μεσημέρι στις 14:30 και κράτησε πάνω από 5 ώρες. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η κυβέρνηση επιμένει να θέλει να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου.

Αυτό φαίνεται και από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ο οποίος, χθες, τόσο στο OPEN TV όσο και στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών επέμεινε ότι «προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία». Επίσης, και ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό, τόνισε ότι η επαναλειτουργία των σχολείων παραμένει προτεραιότητα και ότι τα σχολεία θα είναι από τα πρώτα που θα επαναλειτουργήσουν. «Δεν είναι μία απόφαση που λαμβάνεται ελαφρά την καρδία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Κορονοϊός LIVE: Σήμερα κληρώνει για τα σχολεία – Αυτές είναι οι πιθανές ημερομηνίες (video)

Ανοίγουν τα σχολεία – Μέσα στην εβδομάδα η συνάντηση Κεραμέως-λοιμωξιολόγων

Τελευταία Επεξεργασία: