Κορονοϊός LIVE: «Κουδούνι» σήμερα για δημοτικά και νηπιαγωγεία – Υποχρεώνουν τα παιδάκια να φέρνουν κουβέρτες (video)

Κορονοϊός LIVE: «Κουδούνι» σήμερα για δημοτικά και νηπιαγωγεία – Υποχρεώνουν τα παιδάκια να φέρνουν κουβέρτες – Με ένα οξύμωρο ξεκινάει η εβδομάδα σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας: από τη μία πλευρά συνεχίζεται το σκληρό και οριζόντιο lockdown, καθώς θα παραμείνουν κλειστά και αυτή την εβδομάδα τα εμπορικά καταστήματα, μολονότι επισήμως ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις

NEWSΑπό την άλλη πλευρά, όμως, η επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών, των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων συνιστά το πρώτο βήμα για τη σταδιακή άρση των περιορισμών που μας συνοδεύουν από τις αρχές Νοεμβρίου.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Κορονοϊός LIVE: «Κουδούνι» σήμερα για δημοτικά και νηπιαγωγεία – Υποχρεώνουν τα παιδάκια να φέρνουν κουβέρτες – Κρίσιμο «τεστ» στα σχολεία

Το τεστ του ανοίγματος των σχολείων θεωρείται κρίσιμο για τα επόμενα βήματα, καθώς από την πλευρά της κυβέρνησης επισημαίνεται πως η κατάσταση είναι δυναμική και επαναξιολογείται διαρκώς προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις – ακόμη και σε καθημερινή βάση.

Θετικό στοιχείο συνιστά σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία των τελευταίων 24ωρων δείχνουν ότι τα πράγματα εξελίχθηκαν καλά τις ημέρες των εορτών και δεν υπήρξαν εστίες υπερμετάδοσης, όπως ήταν ο φόβος των ειδικών. Κρούσματα, δείκτης θετικότητας, θάνατοι, αλλά και ο συνολικός αριθμός των διασωληνωμένων παρουσιάζουν έτσι μια σημαντική αποκλιμάκωση που θα πρέπει, ωστόσο, να έχει συνέχεια.

Για να συμβεί λοιπόν αυτό, τις επόμενες ημέρες θα πρέπει τα επιδημιολογικά δεδομένα να είναι αντίστοιχα και παράλληλα να κριθεί επιτυχημένο το τεστ της επαναλειτουργίας των σχολείων. Με τη σειρά του, αυτό θα κρίνει και το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια) και θα οδηγήσει στην άρση και άλλων περιορισμών, όπως είναι το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων – σε πρώτη φάση με τη μέθοδο του click away – ή και άλλων δραστηριοτήτων. Σε διαφορετική περίπτωση, τα περιοριστικά μέτρα θα παραμείνουν ή θα αυστηροποιηθούν, καθώς αυτό προστάζει η δυναμική εξέλιξη της πανδημίας και η αντίστοιχη αντιμετώπισή της.

Κορονοϊός LIVE: «Κουδούνι» σήμερα για δημοτικά και νηπιαγωγεία – Υποχρεώνουν τα παιδάκια να φέρνουν κουβέρτες – Η οδηγία σε μαθητές για το άνοιγμα σχολείων στη Χαλάστρα

Στο 2ο δημοτικό σχολείο Χαλάστρας στη Θεσσαλονίκη οι μαθητές καλούνται να φέρουν μαζί τους και μία κουβέρτα για την επιστροφή στα θρανία

Ηδιεύθυνση σχολείου της Θεσσαλονίκης ζήτησε από τους γονείς να προμηθεύσουν τα παιδιά τους με κουβέρτες για να αντέξουν το κρύο στις αίθουσες διδασκαλίας. Όχι, το σχολείο δεν ξέμεινε από πετρέλαιο αλλά λόγω κορονοϊού τα παράθυρα των αιθουσών θα είναι ανοιχτά. Πρόκειται για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χαλάστρας, το οποίο υποδέχεται σήμερα τους μαθητές του μαζί με όλα τα υπόλοιπα δημοτικά σχολεία της χώρας. Κουβέρτες πήραν μαζί τους και σε σχολείο στην Ευκαρπία.

Η διευθύντρια του σχολείου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους γονείς για τα μέτρα που θα ληφθούν λόγω κορονοϊού. «Η σχολική αίθουσα θα πρέπει να αερίζεται συχνά και καλά. Για τον λόγο αυτό το κάθε παιδί θα πρέπει να έχει μαζί του μια μικρή κουβερτούλα τοποθετημένη σε σακούλα με το όνομά του. Κάθε Παρασκευή θα επιστρέφεται στο σπίτι για πλύσιμο» αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση. Βέβαια με τις θερμοκρασίες που προβλέπει η ΕΜΥ για την εβδομάδα που ξεκίνησε μάλλον οι μαθητές θα πρέπει να κουβαλήσουν μαζί τους πάπλωμα.

Ανταποκρίθηκαν τα παιδιά στην οδηγία της διευθύντριας 

Τα περισσότερα παιδιά ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της διευθύντριας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χαλάστρας Σμαραγδής Ζαπατέτα. «Το κάναμε για να προφυλάξουμε ακόμη περισσότερο τους μαθητές μας. Ακολουθούμε τις οδηγίες του υπουργείου και τις προσαρμόζουμε στις ανάγκες της σχολικής μας μονάδας. Η θερμοκρασία πέφτει και τα παράθυρα θα πρέπει να είναι ανοιχτά για να αερίζεται ο χώρος. Στόχος μας είναι η μεγαλύτερη προστασία των μαθητών. Οι περισσότεροι ήρθαν σήμερα στο σχολείο» δήλωσε στο ethnos.gr η κ. Ζαπατέτα.

Το έκαναν πρώτοι οι Γερμανοί

Τον περασμένο Οκτώβριο το μέτρο με τα ανοιχτά παράθυρο στις σχολικές αίθουσες εφαρμόστηκε στη Γερμανία. Στη συνέχεια, το είδαμε να συμβαίνει τον περασμένο Νοέμβριο στην πόλη Βασιλεία της Ελβετίας. Σε πολλά σχολεία της πόλης οι καθηγητές άνοιγαν τα παράθυρα κάθε 15 λεπτά για να ανανεώνεται ο αέρας. Η κυβέρνηση της Ελβετίας είχε μοιράσει σε 600 μαθητές από μία στρατιωτική κουβέρτα για να μην κρυώνουν.

Η ανακοίνωση του σχολείου της Χαλάστρας:

«Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Με την ανακοίνωση της επαναλειτουργίας των σχολείων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου σας ενημερώνουμε για τους παρακάτω κανόνες που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια της δια ζώσης λειτουργίας του σχολείου μας. Οι κανόνες είναι υποχρεωτικοί και εφαρμόζονται χωρίς εξαιρέσεις από όλους μας. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε θέμα, απορία και συνεργασία, με γνώμονα πάντα το όφελος των παιδιών μας. Ευχόμαστε Καλή Ασφαλή και Δημιουργική Νέα Χρονιά!
Χαλάστρα, 8-1-2021 Η Διευθύντρια και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Προσέλευση μαθητών: 8.00-8.15 πμ

Οι διδακτικές ώρες και τα διαλείμματα παραμένουν ως έχουν.

Αποχώρηση μαθητών:

  • Α’ και Β’ τάξη: 13.00 μ.μ
  • Γ’ και Δ’ τάξεις: 13.10 μ. μ
  • Ε’ και ΣΤ’ τάξεις: 13.15 μ. μ

Το ολοήμερο πρόγραμμα αρχίζει στις 13:15 με τη σίτιση των παιδιών. Η πρώτη δυνατή αποχώρηση είναι στις 15:00. Η λήξη του προγράμματος είναι στις 16:00. Προβλέπεται μια (1) ώρα ειδικότητα καθημερινά  και μία (1) ώρα Μελέτη-Προετοιμασία.
Οι μαθητές/τριες μπαίνουν στον χώρο του σχολείου φορώντας μάσκα υποχρεωτικά.
Οι γονείς αποχωρούν αμέσως μετά την είσοδο του παιδιού στο σχολείο για την αποφυγή συνωστισμού.
Δε γίνεται συγκέντρωση των μαθητών/τριών στο προαύλιο. Τα παιδιά θα πηγαίνουν κατευθείαν στις τάξεις τους, όπου θα τα περιμένει ο/η υπεύθυνος/η εκπαιδευτικός.

Η προσέλευση στο σχολείο με ποδήλατο δεν επιτρέπεται, καθώς ο χώρος στάθμευσης πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τα διαλείμματα.

 

Τελευταία Επεξεργασία: