Κορονοϊός LIVE: Όλη η αλήθεια για τα εμβόλια – Αυτές οι εταιρείες ζητούν έγκριση από τη ΕΕ

Κορονοϊός LIVE: Όλη η αλήθεια για τα εμβόλια – Αυτές οι εταιρείες ζητούν έγκριση από τη ΕΕ – Η αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) έρχεται μετά την υποβολή αίτησης από τις εταιρείες για έγκριση στις ΗΠΑ στις 20 Νοεμβρίου, μια κίνηση που τις έφερε ένα βήμα πιο κοντά στην κυκλοφορία του εμβολίου τους

 – Άλλο ένα βήμα προς την έγκριση του εμβολίου έκαναν οι εταιρείες Pfizer και BioNTech που υπέβαλαν αίτηση έγκρισης στην ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Επιδιώκοντας την κυκλοφορία του εμβολίου στην Ευρώπη, ενδεχομένως και φέτος, οι Pfizer Inc και BioNTech βρίσκονται σε ανταγωνισμό με τη Moderna, η οποία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα καταθέσει αίτηση για επείγουσα έγκριση του εμβολίου της κατά του κορονοϊού στις αμερικανικές και τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές.

Στα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσαν Pfizer και BioNTech στις 18 Νοεμβρίου η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν της τάξης του 95% χωρίς να υπάρχουν μεγάλες ανησυχίες για την ασφάλειά του «αυξάνοντας τις πιθανότητες για να πάρουν το “πράσινο φως” από ΗΠΑ και ΕΕ μέσα στον Δεκέμβριο».

Η Pfizer/BioNTech έχει υποβάλλει αίτηση στον αμερικανικό FDA για λήψη επείγουσας έγκρισης κυκλοφορίας από τις 20 Νοεμβρίου και πλέον ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, αναμένεται να δώσει την έγκρισή του στις 10 Δεκεμβρίου προκειμένου να ξεκινήσει η κυκλοφορία του εμβολίου.

Το εμβόλιο BNT162b2 των εταιρειών Pfizer και BioNTech απαιτεί αποθήκευση και μεταφορά στους -70 ºC. Γι’ αυτό το σκοπό, έχουν διαμορφωθεί ειδικές συσκευασίες μεταφοράς που περιέχουν ξηρό πάγο ώστε η θερμοκρασία να διατηρείται από τους -70ºC έως τους +10 ºC.

Με την αναπλήρωση ξηρού πάγου τα εμβόλια μπορούν να διατηρηθούν έως και 15 ημέρες σε αυτές τις συνθήκες. Ακολούθως, τα εμβόλια μπορούν να ξεπαγώσουν και να διατηρηθούν στο ψυγείο για 5 ημέρες. Ειδικές συσκευές συνεχούς καταγραφής της θερμοκρασίας χρησιμοποιούνται σε όλα τα βήματα που αναλύθηκαν ώστε να εντοπιστούν τυχόν αποκλίσεις.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ- Εμβόλιο κατά κορονοϊού: Έτοιμα τα πρώτα ειδικά ψυγεία στην Ελλάδα

Το εμβόλιο αναστατώνει και διχάζει τους Έλληνες – Ποιες ηλικίες λένε «όχι»

ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ : Πόσα θα χρειασθούν, πώς θα γίνει ο εμβολιασμός, πώς θα διανεμηθούν

Τελευταία Επεξεργασία: