Κορονοϊός LIVE: Παράταση του lockdown και παραμονή των λουκέτων – Αποφασίζουν οι ειδικοί για click away και κομμωτήρια

Κορονοϊός LIVE: Παράταση του lockdown και παραμονή των λουκέτων – Αποφασίζουν οι ειδικοί για click away και κομμωτήρια – «Βαραίνει» το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα με την τάση να δείχνει νέα παράταση για την έναρξη του click away από τα καταστήματα. Τις αποφάσεις θα πάρει η επιτροπή λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει σήμερα ενώ τις σχετικές ανακοινώσεις θα τις κάνει ο Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα

NEWSΤο σκληρό lockdown που ανακοίνωση για μία βδομάδα με ταυτόχρονο κλείσιμο βιβλιοπωλείων και κομμωτηρίων φαίνεται πως θα πάρει παράταση ενώ πλέον δεν φαίνεται ότι θα ανοίξουν ξανά τα καταστήματα με την μέθοδο του click away.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων είναι ιδιαίτερα προβληματισμένα με τις εικόνες συνωστισμού στις εκκλησίες όλης της χώρας για τον εορτασμό των Φώτων. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις επιστημόνων όπως του κ. Δερμιτζάκη ποστάροντας εικόνες από εκκλησίες ενώ και ο κ. Σαρηγιάννης προέβλεψε έκρηξη κρουσμάτων μέχρι το τέλος του μήνα.

Υπό αυτές τις συνθήκες φαίνεται πως βαίνουμε προς παράταση των περιοριστικών μέτρων, κάτι που σημαίνει πως ούτε την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξουν βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια αλλά και καταστήματα με την μέθοδο του click away.

Μπορεί τα σχολεία, νηπιαγωγεία και δημοτικά, να ανοίγουν την Δευτέρα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα ανοίξουν τα λουκέτα και στις επιχειρήσεις.

Άλλωστε, όπως αποδείχθηκε και με το μπρος-πίσω των τελευταίων ημερών, το πράσινο… φως που άναψαν οι λοιμωξιολόγοι, προκειμένου οι μικροί μαθητές να επιστρέψουν σε μία τύπου κανονικότητα, δόθηκε με μεγάλη δυσκολία, για την ακρίβεια με πλειοψηφία και όχι ομόφωνα.

Έτσι, τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις που αύριο θα συμπληρώσουν μία εβδομάδα που θα είναι κλειστά, θα παραμείνουν σε αυτή την κατάσταση για ακόμα 7 ημέρες. Και αυτό γιατί οι ειδικοί φοβούνται πως τα όσα έγιναν των Φώτων, σε συνδυασμό με την αύξηση της κινητικότητας που θα υπάρξει με τα σχολεία, ελλοχεύουν μεγάλος κινδύνους νέας εξάπλωσης του κορονοϊού.

Κάτι που σημαίνει ότι οι εκπτώσεις θα ξεκινήσουν, μόνο με online ή τηλεφωνικές πωλήσεις που θα παραδίδονται στα σπίτια και όχι με click away.

Δεν θέλουν λοιπόν να αυξήσουν τις πιθανότητες αυτές με το άνοιγμα των επιχειρήσεις. Για αυτό και στη σημερινή τους σύσκεψη που είναι προγραμματισμένη για τις 12:00, όλα δείχνουν οτι δεν θα δώσουν το ΟΚ για να ανεβάσουν ρολά.

Αυτό σημαίνει ότι το λεγόμενο σκληρό lockdown θα συνεχιστεί για ακόμα μία εβδομάδα τουλάχιστον. Τα καταστήματα λιανικής και υπηρεσιών θα παραμείνουν κλειστά, ενώ η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας θα συνεχίσει να ξεκινάει από τις 21:00 το βράδυ και όχι από τις 22:00 που ήταν μέχρι και πριν από λίγες ημέρες.

Κορονοϊός LIVE: Δημοτικά και νηπιαγωγεία ανοίγουν τη Δευτέρα – Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας

«Βόμβα»: Στον αέρα σχολεία και click away – «Μαζεύεται» η κυβέρνηση, μπορεί να μην ανοίξουν τη Δευτέρα

 

Τελευταία Επεξεργασία: