Κορονοϊός LIVE: «Βουλιάζουν» την οικονομία της χώρας – Πάνω από 10% η ύφεση – Ανάκαμψη 5% βλέπει ο Σταϊκούρας το 2021

Κορονοϊός LIVE: «Βουλιάζουν» την οικονομία της χώρας – Πάνω από 10% η ύφεση – Ανάκαμψη 5% βλέπει ο Σταϊκούρας το 2021 – Την εκτίμηση για την πορεία της Οικονομίας της χώρας έδωσε ο αρμόδιος υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας

 – Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για έκτακτη ενίσχυση των ανέργων, των χαμηλών εισοδημάτων και των χαμηλοσυνταξιούχων, όπως τις προηγούμενες χρονιές, στα τέλη Δεκεμβρίου.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

«Πέρυσι και τις δύο προηγούμενες χρονιές δόθηκε μέρισμα, επειδή η χώρα πετύχαινε στόχους υψηλότερους από αυτούς, που έχουν επιτευχθεί. Και μοιράσαμε σε τμήμα της κοινωνίας το υπερπλεόνασμα. Φέτος είναι μία άλλη χρονιά. Τις κοινωνικές πολιτικές τις ασκούμε στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορονοϊού», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Ανέφερε πως η ύφεση ίσως κυμανθεί οριακά πάνω από το 10% φέτος με μία ισχυρή ανάκαμψη περί το 5% το 2021. Είπε πως οποιοσδήποτε περιορισμός στην οικονομική δραστηριότητα έχει δυσμενή επίπτωση και στην πραγματική οικονομία και στα δημόσια οικονομικά, επαναλαμβάνοντας την εκτίμηση ότι γενικευμένα lockdown κοστίζουν 2,5% με 3% του ΑΕΠ το μήνα. Είπε πως υπάρχει προβληματισμός για τους μακροχρόνιους ανέργους και για τη στήριξή τους.

Βόλος – Σπαράζουν καρδιές: Η ιστορία που θα σε συγκλονίσει – Πέθανε ζευγάρι με διαφορά μιας ημέρας

COVID -19 ΝΕΑ – Κλεάνθης Τσιρώνης: Πέθανε από κορονοϊό – Θρήνος για τον πρόεδρο της Βαρβακείου

Κορονοϊός LIVE: Στην μάχη της πανδημίας και το Βελλίδειο – Μετατρέπεται σε κέντρο νοσηλείας Covid-19

Κορονοϊός LIVE: Σκληραίνει το lockdown από την Παρασκευή – Απαγόρευση κυκλοφορίας, delivery, τηλεργασία

Τελευταία Επεξεργασία: