Κορονοϊός: Συναγερμός σε όλη τη χώρα – Αγγίζουν τις 3.000 τα κρούσματα σήμερα 9 Μαρτίου

Κορονοϊός: Συναγερμός σε όλη τη χώρα – Αγγίζουν τις 3.000 τα κρούσματα σήμερα 9 Μαρτίου – Ασφυκτική πίεση ασκείται στο ΕΣΥ που έχει φτάσει στα όριά του – Κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων, γεμίζουν οι ΜΕΘ

NEWSΟι προβλέψεις των λοιμωξιολόγων που θέλουν την εβδομάδα που διανύουμε να είναι η δυσκολότερη του τρίτου κύματος, επιβεβαιώνονται, καθώς τα κρούσματα  του κορονοϊού που θα ανακοινώσει σήμερα (9/3) το απόγευμα ο ΕΟΔΥ θα αγγίξουν ή ακόμα και θα ξεπεράσουν τις 3.000.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Όλο το προηγούμενο διάστημα, οι ειδικοί μιλούσαν για έκρηξη κρουσμάτων και διασωληνωμένων όσο φτάνουμε προς τα μέσα του Μάρτη, με τα μαθηματικά μοντέλα που τρέχουν οι πανεπιστημιακές ομάδες να δείχνουν ότι επιβεβαιώνονται.

Χθες Δευτέρα (8/3) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.165 κρούσματα, όμως σήμερα αναμένεται να είναι υπερδιπλάσια με το πικ, ενώ και οι διασωληνώσεις παρουσιάζουν αυξητική τάση με τους 477 ασθενείς που καταγράφηκαν χθες να αναμένεται να αυξηθούν σήμερα. Μάλιστα, οι προβλέψεις των ειδικών αναφέρουν ότι μέσα στην εβδομάδα και μέχρι τις 20 Μαρτίου, οπότε κι αναμένεται η αποκλιμάκωση, θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 600.

Κορονοϊός: Συναγερμός σε όλη τη χώρα – Αγγίζουν τις 3.000 τα κρούσματα σήμερα 9 Μαρτίου – Δύο ιδιωτικές κλινικές στη μάχη του ΕΣΥ

Εξάλλου, σήμερα το πρωί πέρασαν στο ΕΣΥ εθελουσίως δύο μεγάλες ιδιωτικές κλινικές για να συμβάλουν στην καταπολέμηση της covid. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, το Ιατρικό Περιστερίου και η κλινική ΛΗΤΩ θα συμβάλουν στον «πόλεμο» κατά της πανδημίας στη χώρα μας.

Για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στο πλαίσιο της συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι:

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με επιστολή του Προέδρου του, Γιώργου Αποστολόπουλου, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. το Ιατρικό Περιστερίου, με την πλήρη στελέχωσή του σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

Το Ιατρικό Περιστερίου θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, με επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του, Δημήτρη Σπυρίδη, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, με την πλήρη στελέχωσή της σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

Η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Lockdown: Επιστρέφει στην κανονικότητα η χώρα – Πότε ανοίγουν καταστήματα, σχολεία κι εστίαση (video)

Κορονοϊός: Νέες βεβαιώσεις μετακίνησης από σήμερα – Αυτά αλλάζουν (video)

Μαύρα μαντάτα: Συνεχίζεται η σκλαβιά του ελληνικού λαού – Ούτε στις 22 Μαρτίου δεν τελειώνει το lockdown (video)

Τελευταία Επεξεργασία: