Κορονοϊός ΤΩΡΑ: Συναγερμός στην Καβάλα – Ένας νεκρός και 30 κρούσματα σε γηροκομείο

Κορονοϊός ΤΩΡΑ: Συναγερμός στην – Ένας νεκρός και 30 κρούσματα σε γηροκομείο-Συναγερμός έχει σημάνει στην Καβάλα, μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 30 κρουσμάτων κορονοϊού σε Γηροκομείο.

Όπως αναφέρει το kavalanews.gr, τρεις ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για νοσηλεία με τον έναν εξ’αυτών να μην τα καταφέρνει. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο 86χρονος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο έχοντας πυρετό και αναπνευστικά προβλήματα.

Ο εντοπισμός των κρουσμάτων έγινε μετά από τεστ κορονοϊού που διενήργησε ο ΕΟΔΥ στο γηροκομείο, που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλοι οι φορείς είναι τρόφιμοι του γηροκομείου. Οι υπόλοιποι ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί ή παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο πώς μεταδόθηκε ο φονικός ιός στο γηροκομείο, αφού οι επισκέψεις έχουν σταματήσει εδώ και μήνες. Ανησυχία επικρατεί στους συγγενείς, που δεν έχουν ακόμη ενημέρωση.

Κορονοϊός ΤΩΡΑ-Τι αναφέρει η διοίκηση του ιδρύματος

Το kavalapost.gr μεταδίδει την ανακοίνωση της διοίκησης του ιδρύματος, το οποίο αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μονάδος Φροντίδος Ηλικιωμένων και Χρονίως Πασχόντων «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΙΛΑΣ» (ΝΠΙΔ) της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, γνωστοποιεί ότι, όπως σε πολλούς Φορείς Υγείας και Προ­νοίας στη χώρα μας κατά την περίοδο αυτή, έτσι και στη Μονάδα μας έχει εντοπισθεί το τελευταίο διάστημα μικρός αριθμός θετικών κρουσμάτων του κορονοϊού σε περιθαλ­πο­μένους και εργαζομέ­νους του Ιδρύματος.

Με την πρωτοβουλία και την απόλυτη ευθύνη του ΔΣ του Ιδρύματος εδώ και μήνες γίνονται συνεχώς οι απαραίτητες υπεύθυνες ενέργειες για την προφύλαξη της υγείας των τροφίμων και των εργαζομένων.

Τα συμπτώματα που εμφανίζονται είναι ήπια και αντιμετωπίζονται υπεύθυνα από τους αρμοδίους σύμ­φωνα με τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ, της Διευθύνσεως Δημοσίας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητος Καβάλας και της Ιατρού του Ιδρύματος.

Απόλυτη προτεραιότητα είναι η προστασία της υγείας όλων των τροφίμων και των εργαζομένων του Εκκλησιαστικού Ιδρύματός μας, όπως επίσης και των προσωπικών δεδομένων τους και προς τούτο καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ευθύνης και ευαισθησίας»

Κορονοιός LIVE: Ολική ανατροπή – Χριστούγεννα χωρίς μετακινήσεις από νομό σε νομό, με ανοιχτά σχολεία και ίσως χωρίς sms

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ : Κορονοϊός: 28 νεκροί σε λίγες ώρες στην Ελλάδα

Τελευταία τροποποίηση στις 26/11/2020 20:29