Κρούσματα κορονοιού σήμερα: 281 στην Αττική, 270 στη Θεσσαλονίκη – Πού εντοπίζονται οι νέες μολύνσεις-Πού εντοπίζονται τα κρούσματα κορονοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τετάρτη 16/12.
NEWS: Δέκα νομοί και η Δυτική Αττική βρίσκονται στο «κόκκινο», με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα και όσα ανακοίνωσε την Τετάρτη 16/12 ο ΕΟΔΥ.
Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr
Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν 1.190 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται στις 127.557.
Από τα συνολικά κρούσματα, τα 5.163 (4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 36.669 (28,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Στις περισσότερο επιβεβαρυμένες περιοχές αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο υπουργός, Βασίλης Κικίλιας. Όπως είπε, το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν η Δυτική Αττική, καθώς και οι νομοί Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Πέλλας, Δράμας, Κοζάνης, Θεσσαλονίκης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας, Λάρισας.
Κρούσματα κορονοιού σήμερα: 281 στην Αττική, 270 στη Θεσσαλονίκη – Πού εντοπίζονται οι νέες μολύνσεις-Αναλυτικότερα:
Πού εντοπίζονται τα σημερινά κρούσματα
281 Αττικής
270 Θεσσαλονίκης
79 Μαγνησίας
60 Κοζάνης
40 Έβρου
38 Λάρισας
37 Καβάλας
28 Σερρών
27 Ξάνθης
27 Τρικάλων
25 Αχαΐας
23 Πιερίας
22 Κιλκίς
22 Ροδόπης
21 Ημαθίας
20 Καρδίτσας
18 Πέλλας
15 Δράμας
14 Φλώρινας
12 Λέσβου
9 Ηρακλείου
9 Φθιώτιδας
7 Χίου
6 Αιτωλοακαρνανίας
6 Κορινθίας
6 Χαλκιδικής
5 Βοιωτίας
5 Εύβοιας
4 Αρκαδίας
4 Ευρυτανίας
4 Χανίων
3 Γρεβενών
3 Ηλεία
3 Καστοριά
3 Λακωνία
2 Άρτα
2 Κέρκυρα
1 Ζακύνθου
1 Θεσπρωτία
1 Ιωαννίνων
1 Σποράδων
6 Υπό διερεύνηση
Η γεωγραφική διασπορά των κρουσμάτων
Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.
Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.
Κορονοϊός ΝΕΑ : Προειδοποίηση από ΕΟΦ – «Μην αφήνετε να σας ψεκάζουν στις εισόδους»
Τελευταία Επεξεργασία: